Vineri, 24 Aprilie 2015 - 05:33 AM Aleg.RO: Data de la care se reduce TVA la carti

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, in urma unor discutii cu premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Eugen Teodorescu, pe de o parte, si ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, de cealalta parte, s-a stabilit ca TVA la carti sa fie redusa la 5% .

In acest sens, ministrul Culturii urmeaza sa depuna la Camera Deputatilor un amendament la proiectul noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru carti sa fie redusa de la 9% la 5%, Romania devenind astfel una dintre tarile cu cea mai scazuta taxa pe valoare adaugata pe acest segment din Europa.

Masura scaderii TVA de la 9% la 5% ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, odata cu noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generala la 20%, dar si alte masuri de relaxare fiscala.

Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabila pentru buget si ajuta, totodata, editurile sa sustina un pret de vanzare accesibil, se arata in comunicatul citat.

Pe 25 martie, proiectul de lege privind noul Cod Fiscal a fost aprobat de Guvern si a fost transmis Senatului. In prezent, acesta se afla in dezbatere in comisiile de specialitate ale forului legislativ, urmand sa fie supus votului senatorilor si trimis Camerei Deputatilor.

Citeste si RA-APPS incearca a treia oara sa vanda vila din Snagov propusa initial lui Basescu. Pretul incepe de la 2,4 milioane de euro, fara TVA Citeste si UDMR-istii propun reducerea TVA la 9% la facturile de intretinere si utilitati Citeste si Marii retaileri au cerut ministrului Valcov ca reducerea la TVA sa nu intre in vigoare in ianuarie. Ce i-au promis in schimb


(123 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Data de la care se reduce TVA la carti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55522513389587 seconds.