Joi, 21 Mai 2015 - 04:29 AM Aleg.RO: Deputatii au adoptat Legea falimentului personal

Publicat de: ---

7plus Autor: Arpad Dobre

Camrea Deputatilor a adoptat, ieri, in unanimitate, Legea insolventei persoanelor fizice, numita initial Legea falimentului personal . Decizia a fost luata dupa mai multe luni de dezbateri pro si contra in randul politicienilor si al bancherilor, acestia din urma avertizand ca un astfel de act normativ pericliteaza sistemul bancar, iar unele banci ar putea intra in faliment.

 

Camera Deputatilor a adoptat in unanimitate actul normativ initiat de deputatul PSD Ana Birchall

Conform proiectului de act normativ initiat de deputata PSD Ana Birchall, in cazul in care o persoana fizica intra in incapacitate de a-si plati datoriile sau creditele la banci, executarea silita trebuie sa fie o procedura aplicata numai in ultima instanta. Debitorul va fi considerat in imposibilitate de a-si plati datoriile daca este incapabil sa-si achite doua sau mai multe imprumuturi, fata de doi sau mai multi creditori, in decurs de peste 90 de zile de la data scadenta a acestora. Datornicul va avea dreptul sa depuna o cerere de insolventa si o propunere de plan pentru rambursarea datoriilor. Costurile procedurii de insolventa vor putea fi suportate de stat, daca datornicul nu are bunuri sau bani care sa acopere aceste cheltuieli. De asemenea, actul normativ prevede o serie de principii, printre care:

-           acordarea unei sanse debitorului de buna credinta de redresare a situatiei financiare,

-           sprijinirea iesirii din starea de supraindatorare a debitorului, inclusiv prin descarcarea de datorii,

-           maximizarea gradului de recuperare a creantelor si a gradului de valorificare a activelor, atunci cand este cazul. Intrucat Camera Deputatilor, care a adoptat, ieri, Legea falimentului personal, este Camera decizionala, actul normativ va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

 


(80 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Deputatii au adoptat Legea falimentului personal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53658103942871 seconds.