Joi, 21 Mai 2015 - 04:29 AM Aleg.RO: Deputatii au respins cererea lui Iohannis pe Codul Silvic. Ce solutie de urgenta le-a cerut premierul Ponta pesedistilor inainte de votul final

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la Codul Silvic, adoptand, cu 218 voturi "pentru", 11 "abtineri" si 95 "impotriva", legea in forma initiala .

Pesedistii au decis luni in grupul parlamentar sa respinga si la sedinta de vot final din Camera Deputatilor cererea de reexaminare a Codului Silvic trimisa de presedintele Klaus Iohannis. Prezent la sedinta de grup, premierul Victor Ponta le-a cerut specialistilor din PSD, dar si celor de la Ministerul Mediului sa gaseasca o solutie prin care sa se elimine orice suspiciune ca dupa adoptarea noului Cod Silvic padurile mai mici de zece hectare pot sa fie defrisate.

Discutia aprinsa in PSD a plecat de la faptul ca in noul Cod Silvic obligativitatea intocmirii amenajamentelor silvice apare doar pentru proprietatile de fond forestier mai mari de zece hectare.

”Aceasta reglementare se constituie intr-o premisa a unei masuri legislative discriminatorii intre diferite categorii de proprietari. Totodata, aplicarea acestei dispozitii care, la prima vedere poate avea drept efect flexibilizarea gestiunii padurilor, ar putea antrena accelerarea taierii padurilor din fondul forestier dincolo de principiile continuitatii, eficacitatii functionarii si conservarii padurilor”, se mentioneaza in cererea de reexaminare trimisa de presedintele Iohannis Parlamentului.

PNL sustine ca prin aceasta prevedere din noul Cod Silvic, 1,2 milioane de hectare de padure vor fi scoase din fondul forestier. Liberalii au anuntat prin fostul ministru delegat al Padurilor, Lucia Varga, ca daca pesedistii sunt de acord cu modificarea acestui articol, vor vota si ei noul Cod Silvic.

Mai multe ONG-uri i-au transmis si ele ingrijorarea premierului Victor Ponta despre acest articol.

Premierul Ponta a avut o discutie luni la grup cu deputata Doina Pana, initiatoare a noului Cod Silvic in calitate de ministru, si i-a cerut modificarea articolului referitor la intocmirea asezamintelor silvice. Doina Pana i-a spus premierului ca forma noului Cod Silvic este cea corecta si ca nu vor aparea defrisari dupa adoptarea sa. Mai mult, deputata i-a explicat premierului Ponta ca ar costa foarte mult ca proprietarii de paduri mai mici de zece hectare sa fie obligati la realizarea asezamintelor silvice.

O solutie propusa din interiorul grupului PSD a fost legata de studiul sumar al asezamintelor silvice, care ar avea nevoie de mai putine autorizatii.

Surse din PSD au declarat pentru gandul ca dupa ce va fi respinsa cererea de reexaminare trimisa de presedintele Klaus Iohannis, in Parlament se va veni cu un proiect legislativ, plecat pe filiera guvernamentala, in care se va prevede limitarea exporturilor pentru o perioada de sase luni.

In acest proiect privind limitarea exporturilor, se va introduce si solutia gasita de pesedisti pentru padurile mai mici de zece hectare pentru a se elimina orice discutie despre posibilitatea defrisarii acestora.

Premierul Ponta a anuntat ca se gandeste sa nu mai dea Ordonanta de Urgenta pe limitarea exporturilor, ci proiectul legislativ sa treaca in doua-trei saptamani prin procedura parlamentara.

PNL va cere astazi, la sedinta de vot final, retrimiterea la comisii a noului Cod Silvic.

Citeste si Ponta intrebat daca Lucia Varga este parlamentarul care a promovat interesele Schweighofer: Exact! Citeste si Fostul ministru al Padurilor ii raspunde lui Ponta: „La minister, nu am pus problema reinnoirii contractului cu Schweighofer. Am cerut contractul de nenumarate ori la Romsilva, dar nu l-am primit” Citeste si Deputatii au respins cererea de reexaminare a lui Iohannis privind Codul Silvic Citeste si Cum incearca PSD sa transforme mitingul anti-defrisari intr-unul anti-Iohannis si pro-Codul Silvic Citeste si Ministrul Mediului, dupa ce presedintele a cerut reexaminarea Codului Silvic: Asupra presedintelui Iohannis planeaza o suspiciune ca nu e de partea romanilor Citeste si Basescu, pe Facebook, pentru "vesnicul urechist" Ponta: Ai ramas cu aceleasi probleme din vremea MTO. Recomandarea adresata presedintelui Iohannis


(73 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatii au respins cererea lui Iohannis pe Codul Silvic. Ce solutie de urgenta le-a cerut premierul Ponta pesedistilor inainte de votul final | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.88436603546143 seconds.