Joi, 21 Mai 2015 - 04:29 AM Aleg.RO: Premierul Ponta: A fost o zi speciala in Camera Deputatilor, s-au votat trei proiecte de lege foarte importante

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"A fost o zi speciala in Camera Deputatilor, pentru ca s-au votat trei proiecte de lege foarte importante", a spus premierul dupa ce plenul Camerei Deputatilor a dat votul final asupra acestor texte legislative .

Referitor la Codul Silvic, seful Executivului a precizat ca a fost votat "din nou" cu o majoritate "destul de consistenta".

"Am spus si cred in continuare ca este un Cod Silvic mult mai bun decat ce aveam in acest moment, nu perfect, ci perfectibil, iar proiectul de lege pe care l-am adoptat deja in Guvern si vine maine la Parlament, privind interzicerea temporara a exportului de lemn neprelucat si acordarea unui sistem de licente special care sa faca aceasta opreatiune mult mai controlata si mai transparenta, adauga la ceea ce prevede deja Codul Silvic actual", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii vor urma si alte masuri administrative in acest domeniu care, alaturi de Codul Silvic, trebuie sa creeze o strategie cu rezultate concrete.

In ceea ce priveste Legea insolventei persoanei fizice, seful Executivului a spus ca aceasta protejeaza persoanele fizice in situatii speciale si a dat ca exemplu situatia aparuta la inceputul acestui an cu persoanele care aveau credite in franci elvetieni.

"Este o masura de protectie sociala si cred ca e un lucru foarte bun", a opinat Ponta.

Referitor la adoptarea legii care prevede dublarea alocatiei pentru copii, premierul a spus ca se bucura atat ca social-democrat, cat si ca parinte. El a mentionat ca Parlamentul nu a cerut un punct de vedere pentru dublarea alocatiei, iar, daca ar fi facut-o fara sa indice sursa de finantare, avizul ar fi fost negativ. Cu toate acestea, avand in vedere votul care a fost "practic unanim", Guvernul va gasi resursele financiare pentru aplicarea masurii in anul in curs.

Ponta a aratat ca impactul bugetar anual este de 1,8 miliarde de lei si a cerut sprijin Parlamentului ca, in noiembrie, cand va prezenta Legea bugetului de stat pentru 2016, majorarea sa ramana sustenabila.

Citeste si Victor Ponta: Suspendarea exportului de lemne va fi promovata prin lege Citeste si Victor Ponta: Guvernul va reglementa certificatele pentru terenul agricol, este jale cu noul regulament UE Citeste si Prefectul de Suceava ii scrie premierului Victor Ponta despre situatia de blocaj din Radauti


(90 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Premierul Ponta: A fost o zi speciala in Camera Deputatilor, s-au votat trei proiecte de lege foarte importante | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67076396942139 seconds.