Joi, 21 Mai 2015 - 04:29 AM Aleg.RO: Parlamentarii diasporei cer de urgenta o intalnire cu Presedintele Klaus Iohannis: ”Avem datoria constitutionala de a prezenta mesajele romanilor din strainatate”

Publicat de: ---

Gândul Toti parlamentarii de Diaspora – senatorii Viorel Riceard Badea si Adrian Anghel, deputatii Aurelian Mihai, Eugen Tomac, Mircea Lubanovici si Ovidiu Alexandru Raetchi – au transmis la Cotroceni o scrisoare prin care solicita o sesiune de discutii privind marile probleme ale Diasporei ."Stimate domnule presedinte Klaus Iohannis, Desi putini la numar (doi senatori si patru deputati), parlamentarii de Diaspora au responsabilitatea reprezentarii milioanelor de romani de peste hotare. Romani care, intr-un context social si politic ambiguu, au ales sa munceasca in alte state, dar sunt conectati la toate evolutiile din Romania si traiesc cu speranta intoarcerii intr-un spatiu al normalitatii, trimitand anual in tara o suma care o depaseste pe cea a investitiilor straine. Romani care se formeaza in marile scoli ale lumii si care spera sa poata fi parte a schimbarii sistemice din tara lor. Problemele si subiectele de dezbatere acumulate de noi, parlamentarii de Diaspora, in ultimii doi ani, in urma intalnirilor cu cetatenii pe care ii reprezentam sunt insemnate, consistente si au un caracter sensibil diferit fata de cele aflate pe agenda consacrata a societatii romanesti. Romanii de peste hotare, de pilda, solicita o solutie urgenta in problema dreptului elementar la vot. Pentru ei reprezentarea consulara si diplomatica, precum si o serie de acorduri sociale bilaterale cu alte state constituie prioritati majore. Avand in vedere datoria noastra constitutionala de a prezenta mesajele comunitatilor de peste hotare autoritatilor romane, dar si responsabilitatea speciala a Presedintelui Romaniei in politica externa si in solutionarea temelor majore de pe agenda societatii civile – asa cum este identificarea unei solutii legislative urgente pentru votul prin corespondenta – va solicitam, domnule presedinte, sa analizati oportunitatea invitarii parlamentarilor de Diaspora, deputati si senatori, pentru discutii si consultari la Cotroceni. Semnatari: Viorel Riceard Badea - senator Colegiul uninominal 1 Adrian Anghel - senator Colegiul uninominal 2 Aurelian Mihai - deputat Colegiul uninominal 1 Eugen Tomac - deputat Colegiul uninominal 2 Mircea Lubanovici - deputat Colegiul uninominal 3 Ovidiu Alexandru Raetchi - deputat Colegiul uninominal 4", se arata in scrisoare adresata sefului statului, scrie Gazeta Romaneasca.


(99 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Parlamentarii diasporei cer de urgenta o intalnire cu Presedintele Klaus Iohannis: ”Avem datoria constitutionala de a prezenta mesajele romanilor din strainatate” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 4.2480890750885 seconds.