Joi, 21 Mai 2015 - 04:29 AM Aleg.RO: Majorarea alocatiilor pentru copii. V. Ponta: Suntem primii care ne bucuram, doar sa stim impactul

Publicat de: ---

romanialibera

Victor Ponta saluta dublarea alocatiei pentru copii . Noi, PSD, suntem primii care ne bucuram. Noi nu am dat un aviz de la Guvern pentru ca nu ni l-a cerut nimeni. Doar sa stim ca 1,8 miliarde de lei este impactul acestei masuri, a declarat premierul in deschiderea sedintei de Guvern. TVR News a transmis declaratiile din deschiderea sedintei de Guvern, intr-o Editie Speciala.

Executivul va gasi bani pentru majorarea alocatiilor in acest an si anul viitor, insa vor fi necesare corectii.

Noi nu am dat un aviz de la Guvern pentru ca nu ni l-a cerut nimeni. Doar sa stim ca 1,8 mld de lei este impactul acestei masuri. Din punct de vedere social-democrat mi se pare un lucru foarte bun, il sustin cu toata inima, dar sa stim ca ne costa 1,8 mld de lei pe an. Partea proasta este ca cei care au facut amendamentul nu ne-au spus de unde ii luam, a spus Victor Ponta.

Camera Deputatilor a votat miercuri, cu 98 voturi "pentru" si 77 "impotriva", un amendament al PNL privind majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, dupa ce marti a fost respins de Comisia de Munca.

Declaratii Victor Ponta:

Adoptam ca proiect de lege suspendarea temporara a exporturilor de lemn neprelucrat si un sistem de licentiere special pentru exporturi pentru viitor. Am discutat cu conducerea celor doua camere si se poate intr-o saptamana, in fiecare camera, sa trecem acest proiect. L-am informat si pe presedintele Iohannis. Sunt convins ca in cele doua camere vom vedea, inca o data, cine vrea sa apare patrimoniul forestier national si cine face lobby pentru firme si exportatori de busteni si de lemn din RomaniaSi Liviu si alti ministri nu pentru activitatea de ministru au fost sanctionati. A fost sanctionat pentru ca a facut un lucru bun pe care l-am facut si noi si cei mai multi de aici de la masa: pentru ca l-am suspendat pe Traian Basescu. Am pierdut acea batalie - am castigat-o, dar CCR ne-a spus ca am pierdut-o. Ne asumamImportant este ca doamna ministru care va fi investita in functie la ora 17:00 va continua proiectele incepute de Liviu. Sunt convins ca le ducem la bun sfarsit, desi presiunile vor fi foarte mari. Am aflat ca desi este musulmana are un nas crestinA fost un vot la Camera Deputatilor legat de dublarea alocatiilor si pentru celelalte categorii de copii. Noi am marit pentru 600.000 de copii din familii cu situatii materiale defavorizate. S-a propus la Camera Deputatilor dublarea pentru toti. Noi, ca PSD, suntem primii care ne bucuram. Noi nu am dat un aviz de la Guvern pentru ca nu ni l-a cerut nimeni. Doar sa stim ca 1,8 mld de lei este impactul acestei masuri. Din punct de vedere social-democrat mi se pare un lucru foarte bun, il sustin cu toata inima, dar sa stim ca ne costa 1,8 mld de lei pe an. Partea proasta este ca cei care au facut amendamentul nu ne-au spus de unde ii luam. Tot noi trebuie sa vedem de unde gasim banii. Ii gasim anul asta, ii gasim si la anul pentru alocatiiMaine dimineata ma vad la Chisinau cu prim-ministrul Moldovei. Romania va merge la Vilnius cu un mesaj foarte clar: sustinem parcursul pro-european al MoldoveiAvem o singura OUG pe ordinea de zi de la Ministerul Sanatatii (Nicolae Banicioiu: e vorba de o chestiune care ne va aduce mai aproape de un nou tratament pentru hepatita si ciroza, care ar putea intra in urmatoarele doua saptamani in Romania. Din pacate s-a ajuns la un numar record de purtatori de virus C: 650.000 astazi in Romania. Nu toti dezvolta boala, dar toti trebuie sa stie ca in momentul in care dezbolta boala - 16.000 astazi - trebuie sa aiba un tratament cu efect terapeutic foarte mare).


(164 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Majorarea alocatiilor pentru copii. V. Ponta: Suntem primii care ne bucuram, doar sa stim impactul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57537698745728 seconds.