Joi, 21 Mai 2015 - 04:29 AM Aleg.RO: Acuzatii grave la adresa lui Stelian Tanase. "Televiziunea a devenit un instrument de propaganda al PNL"

Publicat de: ---

Gândul foto: Mediafax/Marius Dumbraveanu

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Claudiu Brinzan, Catalin Blebea, Adrian Badescu si Florin Condurateanu au reactionat, miercuri, dupa ce, marti, presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, Georgica Severin, si vicepresedintele Comisiei pentru cultura a Camerei Deputatilor, Madalin Voicu, ambii parlamentari ai PSD, au spus, intr-un comunicat, ca Stelian Tanase a decis sa schimbe grila TVR 1 pentru a difuza, miercuri seara, evenimentul aniversar al PNL, precizand ca acesta este "un gest de ingerinta editoriala, cu un direct si puternic caracter politic" .

La randul lor, Claudiu Brinzan, Catalin Blebea, Adrian Badescu si Florin Condurateanu spun, intr-un comunicat remis miercuri agentiei MEDIAFAX, ca "televiziunea publica a devenit instrumentul de propaganda al PNL".

"Dupa lungul sir de abuzuri si incalcari ale legii comise in ultima perioada de presedintele-director general al Televiziunii Romane, domnul Stelian Tanase, credeam ca mai mult si mai rau decat s-a facut pana acum in TVR nu se poate face. Din nefericire, ne-am inselat! Ne-am inselat pentru ca astazi vom constata decesul TVR ca serviciu public autonom de interes national si independent editorial, asa cum prevede legea 41, privind organizarea si functionarea SRTv. Domnul Stelian Tanase, care clama cu orice prilej independenta politica a televiziunii publice, calca acum in picioare orice deontologie profesionala si bun simt, transformand TVR in pres asternut la intrarea in sediul Partidului National Liberal", spun Brinzan, Blebea, Badescu si Condurateanu.

Acestia sustin ca toate actiunile din ultima vreme ale lui Stelian Tanase "prevesteau acest sfarsit tragic pentru televiziunea nationala". "Acestea au culminat cu schimbarea, dupa o evaluare trucata, a directorului Departamentului Stiri (Claudiu Lucaci, n.r.) - persoana incomoda pentru liberali. Evident, a urmat numirea ilegala a unui director interimar in persoana doamnei Stroe-Brumaru - persoana despre ale carei simpatii politice nici nu trebuie sa mai amintim", spun Claudiu Brinzan, Catalin Blebea, Adrian Badescu si Florin Condurateanu.

Acestia precizeaza ca, "in timp ce TVR se afla in agonie economico-financiara", Stelian Tanase ar fi dat dispozitie Ralucai Stroe-Brumaru sa fie modificata grila de programe si sa fie transmise in direct, la ora de maxima audienta pe canalul principal TVR 1, festivitatile prilejuite de aniversarea PNL.

"Un astfel de act de subordonare politica a TVR si de transformare a acesteia in instrument de propaganda politica a unui partid este o intoarcere la televiziunea dinainte de 1989. Probabil urmatorul pas al domnului Stelian Tanase va fi revenirea la programul de doua ore al TVR, doua ore in care sa-i urmarim pe doamna Gorghiu, pe domnul Blaga si - din cand in cand - pentru respectarea pluralismului politic, pe domnul Geoana", mai spun Claudiu Brinzan, Catalin Blebea, Adrian Badescu si Florin Condurateanu.

Acestia precizeaza ca in calitatea de membri ai Consiliului de Administratie al SRTv se disociaza in mod public de actiunile lui Stelian Tanase si solicita Parlamentului "sa puna capat acestui cosmar". "Si, cand ne referim la Parlamentul Romaniei, ne adresam si parlamentarilor liberali, care, in aceasta seara, de la orele 19.00, vor fi in direct pe ecranele Televiziunii Romane", mai spun Claudiu Brinzan, Catalin Blebea, Adrian Badescu si Florin Condurateanu.

Claudiu Brinzan si Catalin Blebea sunt membri ai CA al TVR din partea PSD, Adrian Badescu, din partea Guvernului, iar Florin Condurateanu, din partea PPDD.

Potrivit site-ului tvr.ro, TVR 1 va difuza miercuri, de la ora 19.00, emisiunea "Editie speciala - PNL-140 de ani de viziune, onoare, patriotism", avandu-l ca moderator pe Eugen Rusu si ca producatori pe Delia Nicola si George Tudor. Emisiunea va include transmisiuni directe din studio si de la Opera Romana.

Partidul National Liberal organizeaza, miercuri, de la ora 19.00, o ceremonie in cadrul careia acorda distinctia "I.C. Bratianu" presedintelui Klaus Iohannis. Ceremonia este urmata de un concert aniversar, la Opera Nationala Bucuresti, cu ocazia implinirii a 140 de ani de la infiintarea PNL.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, nu a putut fi contactat de agentia MEDIAFAX.

Citeste si Ce spune seful Comisiei de Etica TVR despre statutul ziaristului din SRTv si apartenenta la servicii secrete Citeste si Trei membri ai CA al SRTv solicita demiterea directorului Stirilor TVR si a sefului TVR 1 Citeste si Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, ii invita pe Ponta si Iohannis la una sau mai multe dezbateri electorale


(110 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Acuzatii grave la adresa lui Stelian Tanase. "Televiziunea a devenit un instrument de propaganda al PNL" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55673003196716 seconds.