Miercuri, 27 Mai 2015 - 05:10 AM Aleg.RO: Dosarul de coruptie al lui Horia Georgescu, mutat de la instanta suprema la Curtea de Apel Bucuresti

Publicat de: ---

Gândul

Decizia ICCJ a fost luata dupa ce deputatii Catalin Theodor Nicolescu si Marko Attila-Gabor, judecati si ei in judecata in acest dosar, au demisionat din Parlament .

"Admite exceptia necompetentei dupa calitatea persoanei a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (...) Declina competenta de solutionare a cauzei privind pe inculpatii Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Popa Mocanu Ingrid Luciana, Georgescu Horia, Visoiu Gheorghe, Hanu Alexandru Florin, Canangiu Constantin Catalin, Drula Dorin Cornel,Nistor Neculai, Zaarour Ingrid, Baciu Remus Virgil si Marko Attila Gabor in favoarea Curtii de Apel Bucuresti, instanta careia i se va trimite dosarul", conform deciziei instantei supreme de marti.

Fostul deputat UDMR, Marko Attila-Gabor, fostul sef al ANI, Horia Georgescu si fostul deputat PNL Theodor Nicolescu au fost trimisi in judecata, in 9 aprilie, in dosarul in care sunt acuzati de DNA ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a opt persoane care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, precum si a patru inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati. Este vorba de spre Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa Mocanu, Gheorghe Visoiu, Alexandru Florin Hanu, Constantin Catalin Canangiu, Dorin Cornel Drula, Neculai Nistor, Ingrid Zaarour si Remus Virgil Baciu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Marko Attila si ceilalti inculpati au produs un prejudiciu statului roman de peste 84 de milioane de euro.

In prezent, fostul deputat Marko Attila este cautat pentru a fi pus in aplicare mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau, de ICCJ, in 29 aprilie.


(229 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Dosarul de coruptie al lui Horia Georgescu, mutat de la instanta suprema la Curtea de Apel Bucuresti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56336498260498 seconds.