Miercuri, 27 Mai 2015 - 05:10 AM Aleg.RO: Dosarul lui Horia Georgescu, mutat la o alta instanta. Cine va decide soarta fostului sef ANI

Publicat de: ---

romanialibera

Procesul in care este judecat pentru fapte de corupţie fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost mutat de la instanţa supremă la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi-a declinat competenţa, informează Mediafax . 

Decizia ICCJ a fost luată după ce deputații Cătălin Theodor Nicolescu și Marko Attila-Gabor, judecaţi și ei in judecată in acest dosar, au demisionat din Parlament.

"Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (...) Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpaţii Iuoraş Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Cătălin, Popa Mocanu Ingrid Luciana, Georgescu Horia, Vişoiu Gheorghe, Hanu Alexandru Florin, Canangiu Constantin Cătălin, Drulă Dorin Cornel,Nistor Neculai, Zaarour Ingrid, Baciu Remus Virgil şi Marko Attila Gabor in favoarea Curţii de Apel Bucureşti, instanţă căreia i se va trimite dosarul", conform deciziei instanţei supreme de marţi.

Citeşte şi: Horia Georgescu, Theodor Nicolescu şi Marko Attila, trimişi in judecată

Fostul deputat UDMR, Marko Attila-Gabor, fostul şef al ANI, Horia Georgescu şi fostul deputat PNL Theodor Nicolescu au fost trimişi in judecată, in 9 aprilie, in dosarul in care sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi. Este vorba de spre Mihnea Remus Iuoraş, Ingrid Luciana Popa Mocanu, Gheorghe Vişoiu, Alexandru Florin Hanu, Constantin Cătălin Canangiu, Dorin Cornel Drulă, Neculai Nistor, Ingrid Zaarour şi Remus Virgil Baciu.

Citeşte şi: Horia Georgescu, șeful ANI, ARESTAT preventiv in dosarul despăgubirilor de la ANRP. Prejudiciul este de 75 de milioane de euro

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Marko Attila şi ceilalţi inculpaţi au produs un prejudiciu statului roman de peste 84 de milioane de euro.

In prezent, fostul deputat Marko Attila este căutat pentru a fi pus in aplicare mandatul de arestare preventivă emis pe numele său, de ICCJ, in 29 aprilie.

RCA cu 10% reducere comenteaza /* (c)


(322 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Dosarul lui Horia Georgescu, mutat la o alta instanta. Cine va decide soarta fostului sef ANI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51716613769531 seconds.