Joi, 28 Mai 2015 - 05:39 AM Aleg.RO: Ce despagubiri poti primi daca te accidentezi intr-o calatorie cu trenul

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Deputatii au adoptat, cu 284 de voturi ”pentru” si o abtinere Ordonanta care modifica regulamentul privind transportul pe caile ferate .

Astfel, potrivit modificarilor adoptate de deputati, totalul daunelor-interese care urmeaza sa fie acordate pentru o persoana vatamata corporal in timpul transportului cu trenul se stabileste in conformitate cu prevederile legale. In aplicarea regulamentului se fixeaza pentru fiecare calator o limita maxima in lei a echivalentului de 190.000 de euro, in suma globala sau sub forma de renta anuala corespunzatoare acestei sume globale.

Daunele-interese fixate pana acum pentru fiecare calator ajungeau la o limita maxima in lei a echivalentului de 75.000 euro.

Deputatul PSD Lucian Sova a spus ca astfel se creeaza posibilitatea ca operatorii de transport feroviar de pasageri sa incheie clauze de asigurare la sume mai mari in eventualitatea unor accidente.

"Aceasta obligativitate a operatorului de transport feroviar sa acorde aceste daune-interese la acest nivel presupune o legatura cu societatile de asigurare si nu as vrea sa se intoarca pe un bilet mai scump. (...) Sa nu cumva sa ne trezim ca marim si mai mult biletul de calatorie CFR", a spus deputatul PNL Mircea Toader.

Camera Deputatilor este for decizional.

Citeste si O tanara de 24 de ani a fost ucisa de un sofer care circula cu aproape 170 km/h. Ce DESPAGUBIRI a primit familia Citeste si Patru ucraineni, impuscati fara vina in timpul vanatorii de teroristi de la Revolutie, vor primi despagubiri Citeste si Statul roman trebuie sa plateasca despagubiri de 66 milioane de euro catre GDF Suez. Sentinta a fost data de Curtea de Apel


(345 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ce despagubiri poti primi daca te accidentezi intr-o calatorie cu trenul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70056700706482 seconds.