Joi, 28 Mai 2015 - 05:39 AM Aleg.RO: Romania anormala

Publicat de: ---

Kamikaze

“Nu intelegem de ce . Deci nu e normal si noi nu vrem ca Romania, tara noastra ortodoxa, pentru care au murit atatia, avem sfinti, avem eroi…, pai sa stie bunicii si strabunicii nostri, s-ar zvacorli in mormant”. Cuvintele apartin unei doamne care astepta sa isi inceapa “marsul normalitatii”, sambata, in piata Victoriei in fata guvernului. Inainte de a trece la rugaciuni, participantii – convocati de partidul Noua Dreapta - au formulat, la portavoce, cateva dintre nedumeririle lor cu solutii simple: “Noi suntem romani, aici suntem stapani”, “Romania, tara ortodoxa”. “Romania nu-i Sodoma”. “Our love is so much stronger then their hate”. Hopa! Stai asa, ca ultima propozitie nu e din acelasi film. Mai exact, dimpotriva: este un citat din discursul lui Hans Linde, parlamentar din Suedia. Un barbat tanar si mandru ca e gay, nu doar suedez. El, impreuna cu Silvia Modig - o parlamentara din Finlanda – si alaturi de europarlamentara noastra Renate Weber au participat vineri la un schimb de experienta cu romanii satui de normalitatea homofobiei.

Dar, haide, inainte de a incepe cu destainuirile, sa ma autodenunt: da, am participat la intalnirea dintre Hans si Linde – pe de o parte - cu parlamentari si activisti pentru drepturile omului din Romania. Evenimentul a fost organizat de British Council si ambasada Regatului Tarilor de Jos. In ceainaria de la Carturesti Verona au fost prezenti la paritate romani si reprezentanti ai multor ambasade – in afara celor deja pomenite, am mai auzit interventia din partea ambasadei SUA. Cred ca ati inteles ideea: organizatorii au adus la Bucuresti cativa demnitari straini care au reusit sa modifice legislatia din tarile lor pentru asigurarea de drepturi egale pentru persoanele cu orientare sexuala “anormala” (in particular, legea partneriatului civil sau chiar legiferarea casatoriei intre persoane de acelasi sex). Cea mai importanta piesa legislativa pentru miscarea LGBTI este, acum, la Bucuresti, proiectul de lege pentru “Parteneriatul civil”. In aceste zile, proiectul paseste clar spre un al doilea esec, dar asta nu-l descurajeaza pe deputatul Remus Cernea, autorul acestuia: “la prima tentativa, proiectul a fost respins cu fara drept la replica, n-au existat decat 5% voturi de sustinere; acum, la a doua runda, am avut o comisie la Senat si una la Camera Deputatilor care au avizat favorabil proiectul – ceea ce era de neimaginat cu doi ani in urma.”

Romania intelege mai incet. Iar ce nu intelege, uraste. Mai aruncati un ochi pe prima propozitie pe care am citat-o. Schema argumentatiei homofobilor e simpla si transparenta – mai intai, ei nu inteleg, iar ceea ce nu inteleg devine anormal; or’, tara trebuie pazita de anomalii, iar intre cei care-si asuma eroica misiune se regasesc marea majoritate a romanilor verzi - “Noi suntem romani, aici suntem stapani”. Romanii homofobi nu vor ca persoanele care nu le seamana sa aiba drepturi egale cu ei. De parca li s-ar lua ceva. De parca ar fi in pericol sa piarda ceva. Romanii nu au depasit faza fricii ca, atunci cand e vorba despre drepturile omului, drepturile altuia nu inseamna drepturi mai putine pentru tine.

Irlanda are sa dispara. Imi amintesc un dialog pe care l-am avut pe un post de televiziune, pe vremuri, cu un politician foarte verde, pe tema fricii de gay si de lesbiene. “Credeti ca daca persoanele gay vor fi mai vizibile, multi tineri se vor lasa ademeniti de metehnele lor perverse?”; “”Da, da” a raspuns iute politicianul (uite, mi-am adus aminte, era dintr-un partid nationalist - PUNR); “si credeti ca daca tinerii se vor lasa convertiti, ei nu vor mai avea cum sa procreeze?”; “Da da, sigur ca da, normal, e anormal…”, “in cazul asta, daca numarul persoanelor gay si lesbiene va creste continuu din cauza propagandei multicolore, credeti ca exista pericolul ca poporul roman sa dispara?” Ei bine, ajuns la capatul acestui traseu i-logic, omul a fost strabatut de un curent de mare tensiune si a strigat de s-au speriat cameramanii: “Doamne apara si pazeste!!!”. Ei bine, la referendumul din weekend, majoritatea irlandezilor a votat pentru dreptul de a disparea. Asa cum au disparut japonezii – o civilizatie care nu si-a hartuit niciodata gay-ii cu scoaterea in afara legii si care, in virtutea rationamentului de mai sus, n-ar fi trebuit sa mai existe.

Normalitatea pierde teren. Daca lucrurile merg in trendul descris de deputatul Remus Cernea, soarta Romaniei e pecetluita: in doua generatii, nu va mai ramane din spiritul stramosilor nostri daci decat un urias azil de batrani gay si batrane lesbiene. A sosit, asadar, momentul marilor decizii. Iar solutia care pare a fi cea mai curajoasa ramane fuga. Da, romanii normali s-ar putea salva spaland putina englezeste direct in Irlanda. Acolo, practicile lor sexuale normale vor asigura repopularea insulei cu romani heterosexuali. Ei, romanii nascuti din parinti heterosexuali, vor fi salvatorii culturilor asasinate de gay, ei, viitorii irlandaci.

Mircea Toma

Vezi si:

Argumentele romanilor impotriva homosexualilor sunt extraordinar de imbecile

___

Homosexualii si ora de religie

___

Nu imi place Mihaela Radulescu, dar cu homosexualii are dreptate


(375 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Kamikaze

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Kamikaze:

Romania anormala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78272414207458 seconds.