Vineri, 29 Mai 2015 - 05:20 AM Aleg.RO: Premierul vrea ca alocatia copiilor sa se dea DIFERENTIAT, in functie de veniturile parintilor. Precauta, doamna ministru al Muncii intreaba CCR: „Alocatia e un drept universal egal?”

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Am facut o adresa catre Curtea Constitutionala prin care vrem sa stim daca acest drept universal inseamna un cuantum al alocatiei egal pentru toti copiii sau faptul ca toti copiii pot sa primeasca o alocatie, dar putem sa dam si diferit in functie de nevoile copiilor care vin din familiile defavorizate . In ceea ce priveste alocatia de stat, vrem sa stim foarte clar daca acest drept universal se aplica fara discriminare in ceea ce priveste cuantumul sau se poate face diferentiat in functii de nevoile copilului", a declarat, joi, ministrul Muncii, care a precizat ca saptamana viitoare va trimite aceasta adresa.

Miercuri, premierul Ponta a afirmat ca ideea unei alocatii egale pentru toti copiii este nepractica, deoarece trebuie o diferentiere in functie de venitul parintilor, aratand ca ar fi preferat sa urce alocatia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici si sa nu o dubleze si pentru cei cu venituri suficiente.

El s-a referit la viitorul nivel al alocatiei pentru copii, dublata in Parlament de la 42 lei la 84 lei, de mai multe ori cu expresia "82 de lei."

"Opinia mea este ca alocatia pentru copii trebuie sa fie diferentiata, in functie de cine are nevoie de bani, pentru ca 82 de lei pentru o familie amarata sunt foarte putini si 82 de lei pentru o familie care are posibilitati nu conteaza, probabil ca nici nu-si incaseaza. Ideea de a da 82 de lei la toata lumea in mod egal e o idee pe care eu o consider nepractica. As fi preferat sa dau nu 82, ci, nu stiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse (...) si sa nu marim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru ca au parintii venituri suficiente si la care cei 42 de lei nu conteaza", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

In urma cu o saptamana, deputatii au aprobat un amendament al PNL privind majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Ponta a spus atunci ca Guvernul si PSD sustin majorarea alocatiei de stat pentru copii si nu se pot opune acestui principiu, dar initiatorii propunerii nu au indicat sursa de finantare in conditiile in care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

Ulterior, liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat un tabel cu distributia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocatiilor, aratand ca doar 5 voturi favorabile au apartinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD si deputat, nu apare pe lista celor care au votat.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca si-a propus sa promulge legea care prevede dublarea alocatiilor pentru copii pe 1 iunie, daca ajunge in timp util la Cotroceni.

Citeste si Romanii, cei mai mari fumatori pasivi dintre cetatenii europeni Citeste si Veste neasteptata de la ANAF. Ce va face autoritatea fiscala cu o taxa Citeste si Cine va exploata aurul de la Rovina, la 20 de kilometri de Rosia Montana


(430 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Premierul vrea ca alocatia copiilor sa se dea DIFERENTIAT, in functie de veniturile parintilor. Precauta, doamna ministru al Muncii intreaba CCR: „Alocatia e un drept universal egal?” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56444191932678 seconds.