Vineri, 29 Mai 2015 - 05:20 AM Aleg.RO: Adrianei Saftoiu ii cam lipseste curajul

Publicat de: ---

Kamikaze

N-am de gind sa cumpar cartea Adrianei Saftoiu (“Cronica de Cotroceni”), asa cum nu am dat bani nici pe cartile lui Iohannis si cum nu am platit si nu voi plati niciodata nici o letcaie pe cartea vreunui politician . E un principiu care tine de igiena si respect: o biblioteca e o chestiune mult prea importanta ca sa o umpli cu maculatura interesata a unuia si altuia.

In cazul particular al cartii Adrianei Saftoiu, as zice ca volumasul e total inoportun: a venit asa tirziu incit e cam devreme. Sa ma explic: macar cartile lui Iohannis se refera la ce se intimpla acum, in mandatul omului, contin chestiuni de actualitate, chit ca sint mai degraba indigeste si plicticoase. Saftoiu, insa, desi a plecat de la Cotroceni acum niste ani (peste opt, mai exact), a asteptat iesirea din mandat a lui Basescu, timp in care a facut politica: a fost deputat liberal, apoi comunicator pedelist, iar azi pluteste in stratosfera noului PNL si are impresia ca se trage de sireturi cu Iohannis. As zice, deci, ca amintirilor Adrianei Saftoiu le cam lipseste curajul, ca sa nu zic ca sint de-a dreptul lase. Asadar, e cam tirziu, as fi apreciat o lupta deschisa cu presedintele Basescu, nu cu pensionarul Basescu.

Si, tocmai pentru ca e cam tirziu, adica nu a venit acum niste ani acest volum, e cam devreme ca a aparut acum, cind Adriana Saftoiu are agenda politica si e susceptibila de subiectivism si partizanat (da, e adevarat, ar fi fost suspectata de partizanat si cind Basescu era la Cotroceni, dar i-ar fi fost apreciat curajul). Pina la urma, asta e si diferenta dintre memorialistica de buna calitate si razbunarea politica: memorialistica ia distanta critica fata de intimplari, evenimente si personaje, razbunarea politica este un pur joc interesat de imagine care se foloseste, pentru profitul prezentului, de fapte cel putin manipulabile, daca nu de-a dreptul manipulate.

prisacariu.ro

P.S. E cineva pe aici care i-a cititi cartea Adrianei Saftoiu? Daca da, il/o rog sa-mi povesteasca ce isi aminteste fosta consiliera de la Cotroceni despre episodul numirii lui Elwis Saftoiu la sefia SIE. Multumesc!

Vezi si:

Povesteste doamna Saftoiu in carte si cum i-a poftit inimioara sa aiba barbatelul sef la SIE?

___ 

Sexul doamnei Udrea are ceva special


(430 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Kamikaze

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Kamikaze:

Adrianei Saftoiu ii cam lipseste curajul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53244304656982 seconds.