Vineri, 10 Iulie 2015 - 05:11 AM Aleg.RO: ?Tun? tip Bancorex pe piata asigurarilor

Publicat de: ---

7plus Autor: Arpad Dobre

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) cere presedintelui Romaniei, Klaus Iohanis, sa nu promulge Legea privind Fondul de Garantare a Asiguratilor, deoarece are prevederi care defavorizeaza populatia si permit fraude pe piata asigurarilor, similare cu ?tunul? dat la Bancorex .

 

Cristian Muntean sustine ca majoritatea parlamentara nu manifesta nici respect, nici responsabilitate pentru asigurati

Legea prevede plafonarea valorii despagubirilor acordate de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor la 100. 000 de euro, in conditiile in care limita de despagubire in cazul politelor RCA este de cinci milioane de euro. ?Faptul ca polita RCA creste substantial in fiecare an, iar despagubirile sunt diminuate si plafonate cu complicitatea ASF si prin decizia Parlamentului Romaniei, este o inca o dovada ca sistemul romanesc de asigurari este unul bolnav si nereformat?, ne-a declarat presedintele ASSAI, Cristian Muntean. El a avertizat ca, prin efectele acestei legi, ajung sa fie din nou prejudiciati oameni nevinovati (de exemplu, victimele maternitatii Giulesti), precum si institutiile de stat (CNADNR, Oltchim etc) fata de care majoritatea parlamentara nu manifesta nici respect, nici responsabilitate.

Lege cu dedicatie?

Desi initial proiectul de lege a fost respins de Senatul Romaniei, actul normativ a fost adoptat de Camera Deputatilor, for decizional, in 30 Iunie 2015, ultima zi a sesiunii parlamantare. Taman la timp, in perioada concediilor din aceasta vara, cand cei cinci milioane de asigurati au alte prioritati, parlamentarii mizand exact pe nebagarea de seama a acestora si iuteala de mana (la vot) a alesilor. Faptul ca in Parlament exista proiecte de lege nedezbatute sau neadoptate de peste sapte ani, in timp ce acest proiect de lege a primit unda verde intr-un termen record, de doar patru luni de la inregistrarea sa, in ciuda semnalelor de alarma trase, intareste presupunerea ca, probabil in toamna, o societate de asigurari va intra oficial in faliment.  In prezent, compania de asigurari Astra se afla in administrare speciala, iar redresarea sa inca se lasa asteptata.

Cristian Muntean

Conditii pentru un mega-tun

Cristian Muntean sustine ca, in aceste conditii, cele trei premise necesare declansariii acestui mega-tun financiar sunt indeplinite:

a. O institutie financiara deliberat devalizata

b. Sprijinul si protectia acordate de institutia de supraveghere financiara

c. Suportul legislativ necesar pentru declansarea acestui nou tun financiar.

In consecinta, seful ASSAI i-a trimis presedintelui Romaniei, Klaus Iohanis, un memoriu pentru a nu promulga Legea privind Fondul de Garantare a Asiguratilor, deoarece actul normativ favorizeaza explicit niste corporatii in dauna cetatenilor si a bugetului de stat.

 


(109 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

?Tun? tip Bancorex pe piata asigurarilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56526613235474 seconds.