Joi, 06 August 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: ALL INCLUSIVE la Palatul Parlamentului. Cat costa o petrecere in Casa Poporului. LISTA TARIFELOR

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Conducerea Camerei Deputatilor sustine ca, incepand cu anul 2000, nuntile sunt interzise in Parlament . Acest lucru nu-i opreste insa pe organizatorii de evenimente sa foloseasca unele sali pentru alte tipuri de evenimente, de la conferinte si receptii pana la prezentari de moda si chiar baluri de absolvire.

De exemplu, in ultimii ani, petrecerile de Revelion la Parlament au fost foarte cautate, mai ales datorita tematicilor. In 2013, invitatii au petrecut in stilul anilor `20, petrecerea fiind denumita "Marele Gatsby", iar in 2014 evenimentul s-a numit "Galelor Filmului de la Hollywood", preturile pentru un invitat fiind cuprinse intre 100 si 300 de euro. Pentru revelionul "Marele Gatsby", au fost inchiriate doua sali, care au adus Centrului International de Conferinte peste 10.000 de euro.

Sa inchiriezi o sala pentru un eveniment la Parlament poate fi destul de scump. Pretul unei sali porneste de la 1.400 de euro pe zi si poate depasi 4.500 de euro. Potrivit unui memorandum intern, aprobat de Biroul Permanent in septembrie 2014, remis la solicitarea gandul, sunt opt sali care pot fi inchiriate pentru evenimente private.

Sala „Unirii” – 4.500 de euro/zi - Sala are o capacitate de 800-2.000 de persoane, avand 2.226 de metri patrati

Sala „Al.I.Cuza”, inclusiv sonorizare – 4.500 de euro/zi - Sala are o capacitate de 800-1.200 de persoane, cu o suprafata de 1.820 de metri patrati.

Sala „C.A. Rosetti” – 4.000 de euro/zi - Cu o capacitate de 600 de persoane, sala are o suprafata de 1.420 de metri patrati.

Sala „Ion I.C. Bratianu”, inclusiv sonorizare – 2.800 de euro/zi - Are 1.120 de metri patrati si o capacitate de 550 de persoane.

Sala „Take Ionescu” - 2.500 de euro/zi -  Are doar 924 de metri patrati, cu o capacitate de 200-400 de persoane.

Sala „Drepturilor Omului”, inclusiv sonorizare si sistem de conferinta – 1.800 de euro/zi - Are 480 de metri patrati si o capacitate de 60-150 de persoane.

Sala „Nicolae Iorga”, inclusiv sonorizare – 1.600 de euro/zi - Este una dintre cele mai mici sali, cu doar 426 de metri patrati si o capacitate de 250 de persoane.

Sala „Nicolae Balcescu”, inclusiv sonorizare – 1.400 de euro/zi - Are doar 378 de metri patrati si o capacitate de 150 de persoane.

VEZI AICI CUM ARATA SALILE

Preturile stabilite de Camera Deputatilor, prin Centrul International de Conferinte, sunt insa minime, ele fiind negociate cu fiecare organizator in parte. Pentru cei care vor si garderoba, trebuie sa mai scoata din buzunar inca 30 de euro pe zi.

In plus, Centrul International de Conferinte pune la dispozitie si alte servicii de care pot beneficia, contra unui pret, organizatorii. De exemplu, pentru un sistem de sonorizare pentru un spectacol, ar trebui achitat un pret de 150 de euro pe zi, iar pentru sonorizare ambientala 50 de euro pe zi. Un videoproiector mare costa  500 de euro pe zi, in timp ce unul mediu ajunge la 150 de euro.

Pentru cine doreste si un pupitru, mai scoate inca 20 de euro pe zi. Inclusiv drapelul romanesc este de inchiriat: 2 euro pe zi cel de interior, de dimensiuni mai mici, si 7 euro pe zi cel mare, de exterior.

Si cand vine vorba de conferinte, Camera Deputatilor pune la dispozitie atat instalatii de traducere, cat si mobilier specific. Un scaun costa 5 euro pe zi, un fotoliu tip President 10 euro, o tabla de conferinte 10 euro, iar o vitrina de expunere 5 euro pe zi.

Daca un organizator doreste si fotograf, atunci va plati 100 de euro pe ora, iar pentru o filmare profesionala va scoate din buzunar 5.000 de euro pe ora.

Exista insa si exceptii de la aceste preturi. Ele se aplica, in special, autoritatilor publice si institutiilor.

De exemplu, Directia Generala pentru Afaceri Externe, Directia pentru Relatii Publice si Protocol, deputatii pentru vizite oficiale, grupurile parlamentare, comisiile permanente au gratuitate totala, in timp ce partidele politice parlamentare au un discount de 25% din pretul afisat.

Administratia Prezidentiala, Senat, Guvern, Ministerele si organele de specialitate din subordinea Guvernului, autoritatile administrative (Consiliul Concurentei, SRI, Academia Romana, CNA), autoritatile locale, ICCJ, CCR, Curtea de Conturi,Avocatul Poporului, ONG-uri, unitati de invatamant, unitati sanitare, de cercetare si de cultura beneficiaza de o reducere de 50%.

VEZI LISTA INTEGRALA DE TARIFE

In ce priveste Senatul, acesta nu a obtinut venituri din inchirierea salilor, nici in 2014, nici in 2015. Potrivit unui raspuns al Senatului la solicitarea gandul, ”la nivelul Senatului, nu se organizeaza nunti si nu exista sali disponibile pentru acest tip de eveniment”.  

Citeste si Seful Guvernului, catre Opozitie: It's about economy Citeste si Predoiu: Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoserie in Dubai Citeste si Deputatul PSD Gheorghe Ciobanu a murit


(345 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

ALL INCLUSIVE la Palatul Parlamentului. Cat costa o petrecere in Casa Poporului. LISTA TARIFELOR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59836483001709 seconds.