Miercuri, 30 Septembrie 2015 - 05:20 AM Aleg.RO: Propunerea Elenei Udrea privind drepturile persoanelor aflate in detentie VIDEO

Publicat de: ---

jurnalulnational

Deputatul Elena Udrea a anuntat, marti, ca doreste organizarea unei dezbateri in Parlament privind drepturile persoanelor aflate in orice forma de detentie, urmand ca, in baza concluziilor desprinse, sa fie elaborate initiative legislative in domeniu .

playlist: [ { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2015-09/4e140a46678f0e455770f53d5052f7ec_large.jpg", autoBuffering: true, eventCategory: "Video view event" }, { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2015-09/4e140a46678f0e455770f53d5052f7ec.mp4", autoBuffering: false, eventCategory: "Video play event" }, ], plugins: { "ova": { "debug": { "levels": "none"}, "autoPlay": false, "ads": { "schedule": [ { "position": "pre-roll", "tag": "http://realitatero.adocean.pl/ad.xml?id=8G9FiLxxPX0TbE_DbIBeo35cILOhJeOaIAyAy3NoagT.I7" } ] }, }, gatracker: { events: { all: true }, debug: false, accountId: "UA-26520222-1" // your Google Analytics id here } } }).ipad();

"Propunerea mea este sa avem o dezbatere, (...) saptamana viitoare, probabil marti sau miercuri. Tema dezbaterii ar trebui sa fie respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, a tratatelor internationale privind drepturile omului in cazul persoanelor de cetatenie romana si nu numai aflate in orice forma de detentie pe teritoriul Romaniei", a declarat Elena Udrea, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Udrea a amintit ca exista un raport redactat in urma vizitei efectuate in Romania, in 2014, de Comitetul European pentru prevenirea torturii si tratamentelor inumane sau degradante, care ar trebui dezbatut.

Potrivit Elenei Udrea, in raport se mentioneaza ca trebuie alocati patru metri patrati pentru fiecare detinut sau arestat si sase metri cubi de aer.

"Romania are conform acestor norme 19.427 de locuri in penitenciare si aveam in 2014 (...) 32.428 de detinuti si arestati preventiv. Deci, mai mult cu 40% decat capacitatea de detentie. (...) Ni se cere sa aplicam anumite recomandari care s-au facut de-a lungul timpului si care noua ne sunt complet straine — de la a preveni aceasta situatie de a nu se ajunge la suprapopularea penitenciarelor pana la modalitatea in care ele pot fi dezaglomerate. (...) Una dintre recomandari este sa se apeleze la regimul privativ de libertate ca ultima forma de pedeapsa, sa se axeze pe pedepse neprivative de libertate, munca in folosul comunitatii sau sa se foloseasca detentia la domiciliu, utilizarea bratarilor de localizare pana la modalitati de reducere a numarului celor care deja sunt in penitenciare", a explicat Udrea.

La dezbatere ar urma sa fie invitati parlamentari, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, Avocatului Poporului, Ministerului Justitiei, ONG-urilor, Administratiei Penitenciarelor, Ministerului de Interne.


(365 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Propunerea Elenei Udrea privind drepturile persoanelor aflate in detentie VIDEO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4797971248627 seconds.