Joi, 01 Octombrie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: Zgonea, despre sedinta Comisiei de Statut a Parlamentului: "Domnul Duvaz zice ca mine si face ca el"

Publicat de: ---

Bursa

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, miercuri, ca i se parea normal ca seful Comisiei pentru statutul deputatilor si senatorilor, Bogdan Niculescu-Duvaz, sa anunte din timp sedinta in care au loc dezbateri privind pensiile parlamentarilor .

Valeriu Zgonea

"As vrea sa-l intrebati pe presedintele comisiei cum a lucrat. (...) Daca s-a intrunit comisia (pentru statut—n.r.) fara sa se respecte procedurile pe care noi le-am stabilit la Camera Deputatilor, aveti tot dreptul sa-l intrebati pe presedintele comisiei. Mie mi se pare lipsit de respect sa aprobi Regulamentul Camerei Deputatilor, sa fii deputat si sa incalci propriile tale decizii. Mie mi se parea normal ca domnia sa sa va anunte din timp si sa fiti prezenti din timp la o discutie atat de sensibila", a declarat Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a spus ca se va lua in discutie aceasta situatie in Birourile permanente reunite. "Eu nu am ce sa fac. Nu exista nici o sanctiune, dumneavoastra (presa — n.r.) trebuie sa fiti si mai vehementi si vom discuta acest lucru si in cadrul Birourilor reunite. Mie nu mi se pare corect, eu nu am competente asupra unei comisii reunite, ci impreuna cu Senatul. (...) Vom discuta in Birourile permanente reunite aceasta atitudine, care mie mi se pare neserioasa. Noi suntem acuzati de netransparenta. Am facut niste modificari ale Regulamentului Camerei generate tocmai de aceasta nemultumire, nu numai a dumneavoastra, ci si a ONG-urilor, a asociatiilor de profil ca se dezbat proiecte de legi in anumite comisii noaptea, pe la 7, 8, fara sa fie anuntate din timp. Mi se pare o mare greseala pe care domnul Duvaz a facut-o, un om cu experienta lui, 25 de ani de parlamentarism. Nu trebuia sa faca aceasta greseala", a sustinut Zgonea.

CITESTE SI Parlamentarii si-au votat pensiile speciale. Cati bani in plus vor primi alesii la pensie

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca va avea o discutie cu Duvaz. "Voi avea o discutie cu domnia sa... Dar, e a nu stiu cata oara. Nu stiu daca are vreun sens sa discut cu dl Duvaz, dansul zice ca mine si face ca el", a spus Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a punctat ca proiectul de lege nu va putea intra pe ordinea de zi in plen, fara a fi discutat intr-o sedinta a Birourilor permanente reunite. "Daca nu avem Birou permanent reunit, nu putem sa il punem pe ordinea de zi", a explicat Zgonea.

Comisia privind statutul deputatilor si senatorilor a modificat, marti, raportul la legea privind pensiile parlamentarilor intr-o sedinta care nu a fost anuntata.

Comisia a stabilit ca alesii care au avut mandat de minim un an pot sa primeasca pensie speciala.

Potrivit raportului comisiei aprobat, marti, pentru mandate incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de un an de activitate parlamentara.


(160 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Zgonea, despre sedinta Comisiei de Statut a Parlamentului: "Domnul Duvaz zice ca mine si face ca el" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62553715705872 seconds.