Joi, 01 Octombrie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: Zgonea, despre legea pensiilor alesilor: Lucrurile facute in spatii obscure genereaza nemultumiri

Publicat de: ---

romanialibera

Social-democratul Valeriu Zgonea a mai sustinut ca este inutil sa discute cu colegul sau de partid, Bogdan Niculescu-Duvaz, pentru ca "dansul zice ca mine si face ca el" .

"Daca presedintele comsiei si comisia (de statut –n.r.) s-a intrunit fara sa respecte procedurile pe care noi le-am stabilit la Camera Deputatilor aveti tot dreptul sa-l intrebati pe presedintele Comisiei. Mie mi se pare lipsit de respect ca sa aprobi Regulamentul Camerei Deputatilor, sa fii deputat si sa incalci propriile tale decizii. Mie mi se parea normal ca domnia sa sa va anunte din timp si sa fiti prezenti din timp la o discutie atat de sensibila", a spus social-democratul Valeriu Zgonea, intrebat in legatura cu faptul ca membrii Comisiei de statut au modificat raportul la legea pensiilor parlamentarilor marti, intr-o sedinta are nu a fost anuntata public.

Presedintele Camerei a sustinut ca, personal, nu are ce sanctiuni sa dispuna.

"Eu nu am ce sa fac. Nu exista nici o sanctiune, dumeavoastra trebuie sa fiti si mai vehementi si vom discuta acest lucru si in cadrul Birourilor reunite. Mie nu mi se pare corect", a adaugat Zgonea.

El a spus ca va discuta in sedinta Birourilor Permanente aceasta atitudine care i se pare neserioasa.

"Vom discuta in Birourile permanente reunite aceasta atitudine care mie mi se pare neserioasa. Noi suntem acuzati de netransparenta. Am facut niste modificari ale Regulamentului Camerei generate tocmai de aceasta nemultumire, nu numai a dumeavoastra (a jurnalistilor-n.r), ci a ONG-urilor, a asociatiilor de profil ca se dezbat proiecte de legi in anumite comisii, noaptea pe la 7, 8 fara sa fie anuntata din timp aceasta ordine de zi. Mi se pare o mare greseala pe care domnul Duvaz a facut-o, un om cu experienta lui, 25 de parlamentarism. Nu trebuia sa faca aceasta greseala. Voi avea o discutie cu domnia sa... dar, e a nu stiu cata, nu stiu daca are vreun sens sa discut cu domnul Duvaz, dansul zice ca mine si face ca el", a adaugat Valeriu Zgonea.

Intrebat cand ar fi plenul reunit pentru adoptarea raportul la legea pensiilor parlamentare, Zgonea a sugerat ca s-ar putea ca raportul sa nu fie introdus prea curand pe ordinea de zi : "Teoretic da, practic s-ar putea sa nu fie. Sunt foarte multe rapoarte care stau cate doi-trei ani".

"Sunt multi colegi care nu au inteles ca lucrurile s-au schimbat in Camera Deputatilor. Imi pare rau ca nu inteleg aceste lucruri si imi pare rau ca ne punem noi in situatia de a crea avantaje in momentele in care nu meritam sa avem aceste avantaje. O discutie deschisa si clara pe legea pensiilor parlamentarilor putea sa fie facuta cu dumeavoastra in sala si cu argumentele pe care le au colegii nostri. Lucrurile facute in spatii inchise, obscure, pe care nu le stie nimeni, genereaza nemultumiri din partea tuturor si atunci vor fi foarte multi parlamentari care vor vota impotriva acestui proiect de lege, care pana acum a avut majoritatea', a mai aratat Zgonea.

Comisia pentru Statut a modificat, marti, raportul la legea pensiilor parlamentarilor, stabilind ca alesii care au avut minimum un an de mandat - nu 6 luni cum era initial - vor primi pensii speciale si ca deputatii si senatorii au dreptul la aceste pensii la incetarea mandatului si daca nu sunt realesi.

Raportul a fost adoptat in unanimite de membrii Comisiei pentru Statut si urmeaza sa fie votat in urmatorul plen reunit al celor doua Camere. Sedinta Comisiei nu a fost publica, raportul final asupra proiectului fiind inregistrat direct pe site-ul Camerei Deputatilor.

 


(165 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Zgonea, despre legea pensiilor alesilor: Lucrurile facute in spatii obscure genereaza nemultumiri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61732006072998 seconds.