Joi, 01 Octombrie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: ANALIZA - PSD l-a lasat pe Dragnea fara "competitori": "Nu e vorba de candidat unic, ci de un candidat"

Publicat de: ---

AMOS News

Cu putin timp inainte de inceputul sedintei, Liviu Dragnea afirma ca isi va exprima pozitia in cadrul CExN, dar nu-si va folosi "autoritatea", in sensul ca nu le va impune colegilor sai sa adopte vreo decizie privind eventuale derogari . Asta desi, spunea liderul PSD, si-ar fi dorit competitie in partid. Cu cateva zile in urma, Dragnea afirma ca nu-si doreste sa ajunga sef al PSD in urma unui vot unanim, si i-a indemnat pe liderii social-democrati sa-si incerce norocul si sa candideze.

Senatorii Daniel Savu si Serban Nicolae au fost singurii care au venit, pe langa Liviu Dragnea, cu dosare in fata Comisiei Electorale a PSD, desi dosarele acestora erau incomplete. Astfel, singura lor sansa ar fi fost ca CExN al PSD sa le aprobe derogari si sa poata candida si fara sustinerea unui numar de minimum 5 filiale, printre care si cea de baza, din care fac parte.

Decizia era una de asteptat, in conditiile in care, inaintea sedintei, multi lideri locali ai PSD, membri ai CExN, s-au aratat total impotriva unei astfel de masuri. Nici chiar varianta ca Liviu Dragnea sa castige alegerile fara sa aiba macar un contracandidat nu i-a induplecat pe social-democrati, care au afirmat ca oricum Liviu Dragnea nu poate fi infrant de nimeni in partid in acest moment.

Tonul a fost dat de primarul Craiovei, Lia-Olguta Vasilescu. Aceasta a amintit ca au mai existat in istoria PSD candidaturi neserioase, iar partidul nu trebuie sa ii lase pe Serban Nicolae si Daniel Savu sa candideze.

"Nu putem sa fim de acord, pentru ca avem o legislatie. Atunci cand candidam fiecare la Parlamentul Romaniei, la functia de primar, trebuie sa vii cu un numar de semnaturi. Exact asta trebuie sa se intample si in partid. Daca nu esti in stare sa iei votul macar din filiala ta locala si din 10% din filialele partidului eu zic ca n-are rost sa candidezi", a spus Lia Olguta Vasilescu.

La fel de transant a fost si liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan. "Regulile pe care le-au facut conducatorii PSD, membrii Comitetului Executiv, trebuie respectate. Eu unul m-am saturat de reguli pe care le stabilim si apoi venim sa le incalcam", a spus acesta. Oprisan a fost deranjat si de faptul ca cei doi candidati cu dosare incomplete au stat mai mult "pe la televizor" si nu si-au facut campanie in partid.

Aceeasi critica le-a adus-o si secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, care a atras atentia ca, de exemplu, Serban Nicolae are doar o recomandare din partea PSD Gura Vaii, o localitate cu doar putin peste 1.500 de locuitori. "Am inteles ca nici macar localitate nu este, ci cartier. (...) E strigator la cer", a spus Dolineaschi.

Liderii PSD au transmis, la unison, si faptul ca, in orice caz, nimeni nu are sansa in PSD sa il bata in acest moment pe Liviu Dragnea.

"Nu cred ca se gandeste nimeni ca poate sa-l bata pe Liviu Dragnea, haideti sa fim seriosi", a spus Lia Olguta Vasilescu.

"Vorbim de un partid serios. Eu cred ca si candidaturile celor doi sunt facute mai degraba pentru circ, in niciun caz de a se gandi ca au sanse foarte mari, pentru ca eu nu cred ca cineva poate sa-l bata pe Liviu Dragnea pentru functia de presedinte", a spus si deputatul Claudiu Manda.

"Sa fim seriosi, credeti il bate cineva pe Liviu Dragnea in alegeri directe in PSD? Eu cred ca nu", a fost de parere si Marian Oprisan.

Social-democratii nu au parut deranjati nici de varianta in care Liviu Dragnea ar ajunge unicul candidat la pozitia de sef al PSD, iar acest lucru ar afecta imaginea partidului. Deputatul Dorel Caprar a afirmat ca acestea sunt "insinuari".

"Eu cred ca candidatura domnului Dragnea este o candidatura foarte buna, chiar daca poate unii vor insinua ca este doar o singura candidatura", a spus Caprar.

Concluzia a fost trasa de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, intrebat despre varianta unor alegeri interne cu unic candidat: "Nu este vorba de candidat unic, este vorba de un candidat".

Citeste si: Liviu Dragnea, candidat UNIC la sefia PSD: Mi-as fi dorit competitie. Doar eu si Victor Ponta am votat derogarile / REACTIILE lui Serban Nicolae si Daniel Savu Citeste si: Dragnea, Savu si Nicolae si-au depus candidaturile pentru sefia PSD. Comisia electorala a respins dosarele de candidatura ale lui Daniel Savu si Serban Nicolae Citeste si: REPORTAJ: Dragnea, lansare fara fast la sefia PSD si in absenta liderilor nationali

 


(226 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

ANALIZA - PSD l-a lasat pe Dragnea fara "competitori": "Nu e vorba de candidat unic, ci de un candidat" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57795691490173 seconds.