Vineri, 02 Octombrie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Udrea, despre legea PENSIILOR SPECIALE: Nu avem nevoie acum de a pune GAZ pe FOC

Publicat de: ---

jurnalulnational

Fosta sefa PMP Elena Udrea a scris joi, pe Facebook, despre legea pensiilor speciale pentru parlamentari, spunand ca momentul ales este" foarte prost pentru o astfel de initiativa" . Totodata, Udrea a semnalat faptul ca proiectul de lege a mai trecut o data prin Parlament, insa a fost trimis pentru reexaminare de catre Iohannis pentru "doua obiectii, nu de fond".

Elena Udrea

Elena Udrea a declarat joi ca Parlamentul are o imagine proasta si de aceea momentul ales pentru discutarea pensiilor speciale pentru parlamentari nu este unul oportun.

Citeste si: Elena Udrea: "Exista posibilitatea ca Traian Basescu sa candideze la Primaria Capitalei. Ar castiga" VIDEO

"Am ramas datoare cu un raspuns la intrebarea pusa in emisiunea de ieri seara, despre pensiile speciale ale parlamentarilor.

M-am informat si am aflat ca este vorba de mai vechea propunere legislativa retrimisa de Iohannis in Parlament cu doua obiectii, nu de fond!!!, care acum parcurge procedura legala inainte de a fi supusa din nou votului. Deci ea a mai trecut o data in iunie prin Legislativ.

Parerea mea este ca momentul este foarte prost pentru o astfel de initiativa, care are nevoie sa fie inteleasa si acceptata de majoritatea populatiei.

Or, cu un Parlament avand o imagine atat de proasta, indiferent daca pe drept sau nu, o actiune generatoare de privilegii, este dezastruoasa pentru politicieni. Inainte chiar de a vedea argumentele Legii si experientele celorlalte tari europene in speta, pot spune ca nu avem nevoie acum de a da apa la moara, de a pune gaz pe foc etc., confirmandu-i cu aceasta initiativa pe cei care incearca sa anihileze clasa politica romaneasca.

Parlamentul Romaniei trebuie sa isi recapete increderea de care ar fi normal sa se bucure, gandindu-ne ca acolo ajung cei alesi de popor. Pentru aceasta este necesar sa se mobilizeze si sa isi asume rolul de singur for reprezentativ, de putere legislativa, actionand curajos, luand decizii majore in folosul tarii si al cetatenilor.

Daca nu vom reusi sa convingem oamenii ca nu suntem acolo pentru interesele noastre, vom fi responsabili istoric pentru distrugerea democratiei, a carei existenta Parlamentul o confirma si o apara in acelasi timp", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Citeste si: Parlamentarii si-au votat pensiile speciale. Cati bani in plus vor primi alesii la pensie

Comisia de Statut a Parlamentului s-a intalnit, marti noaptea, pentru a dezbate cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Membrii Comsiiei au admis solicitarea sefului statului, stabilind ca alesii care au avut minimum un an de mandat, nu 6 luni cum era initial, vor primi pensii speciale si ca deputatii si senatorii au dreptul la aceste pensii la incetarea mandatului si daca nu sunt realesi.

Alesii au decis ca un parlamentar care are un mandat de patru ani sa primeasca la pensia de vechime in munca un spor de 1.600 de lei, pentru doua mandate in Parlament - 3.000 de lei, iar cei cu peste trei mandate - in jur de 4.600 de lei.


(236 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Udrea, despre legea PENSIILOR SPECIALE: Nu avem nevoie acum de a pune GAZ pe FOC | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.