Vineri, 02 Octombrie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Nica: Romania incheie exercitiul financiar 2007-2013 cu o absorbtie de 70%

Publicat de: ---

Bursa      Țara noastra va incheia exercitiul financiar 2007-2013 cu o absorbtie a fondurilor europene de 70%, a declarat ieri Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, intr-o conferinta de specialitate .
     Domnia sa a precizat: "Romania termina acest exercitiu financiar, din estimarile pe care le avem de la beneficiari, cu o absorbtie de 70%. Ceea ce s-a omis intotdeauna este ca Romania a fost la primul exercitiu financiar de acest gen. Ne place sa ne comparam cu Polonia. Este OK. Dar haideti sa luam raporturile Poloniei din perioada anterioara sa vedem ca a avut un nivel al absorbtiei in jur de 60%. Haideti sa luam de la celelalte tari europene care aflate la primul exercitiu au inregistrat o absorbtie similara cu aceea pe care o sa o inregistram noi. Nu consider a fi un rezultat rusinos".
     La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat ca, pentru perioada de programare 2014-2020, este nevoie de sporirea nivelului de profesionalism al administratiei publice centrale.
     "Este nevoie de sporirea nivelului de profesionalism al administratiei publice centrale, de asigurarea experientei nemijlocite a acelor functionari responsabili in domeniile gestionate pe fiecare program operational in parte. Concomitent, trebuie sa sporim nivelul de informatizare si automatizare pana la nivelul la care tehnica este suportabila de cheltuielile statului roman", a afirmat Zgonea, citat de Agerpres.
     El a precizat ca trebuie reluat procesul de reforma a invatamantului:
     "O alta prioritate este legata de invatamant, temelia oricarei societati si garantul echilibrului socio-economic. Cred ca este nevoie de reluarea procesului de reforma in invatamant incepand de la clasele mici pana la cel doctoral, pe principiul flexibilizarii pregatirii profesionale si al prevalentei spiritului antreprenorial pentru pregatirea unui loc de munca astfel incat aceasta planificare pe care noi o dorim a fondurilor europene sa se bazeze pe un proiect de tara stabilit cu viziune si centrata pe resurse umane specializate".   


(285 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Nica: Romania incheie exercitiul financiar 2007-2013 cu o absorbtie de 70% | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57276797294617 seconds.