Miercuri, 07 Octombrie 2015 - 05:15 AM Aleg.RO: PNL va contesta la CCR proiectul privind pensiile parlamentarilor daca va fi adoptat de plen

Publicat de: ---

AMOS News

PNL va contesta la Curtea Constitusionala proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor daca acesta va fi adoptat de majoritatea parlamententara, a anuntat, marti, liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu .

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca liberalii vor solicita apel nominal la proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor, iar daca acest lucru nu va fi acceptat, acestia vor parasi sala.

El a mai spus ca, daca proiectul de lege va fi adoptat, PNL il va contesta la Curtea Constitutionala, informeaza Agerpres

"Votam impotriva acestui proiect de lege din toate considerentele cunoscute. In primul rand pentru ca este un proiect de lege imoral in acest moment. Este un proiect de lege care are si o serie de conotatii neconstitutionale si in situatia in care va fi adoptat de catre majoritatea PSD il vom contesta la Curtea Constitutionala. Decizia noastra politica este sa solicitam vot prin apel nominal astfel incat sa se cunoasca exact cine voteaza pentru o lege pe care noi am numit-o a rusinii, iar daca acest lucru nu se va intampla, nu se va accepta votul prin apel nominal, parlamentarii PNL vor parasi sala de sedinte la vot", a declarat Nicolaescu, la finalul sedintei comisiei de unificare a PNL.

Deputatul liberal a aratat ca PNL nu doreste sa fie complice la adoptarea proiectului de lege privind pensiile parlamentarilor.

"Indiferent ca noi ne opunem sau nu, majoritatea pesedista isi va trece legea. De aceea, noi am luat aceasta decizie foarte clara — sa nu participam la mascarada pe care PSD doreste sa o faca si iarasi sa spuna ca opozitia a fost in sala si ca e complice. Nu vrem sa fim complici, sa fie apele foarte clar despartite", a adaugat Eugen Nicolaescu.

Acesta a exprimat opinia ca prin adoptarea legii in discutie presedintele interimar al social-democratilor ar dori sa dea castig de cauza parlamentarilor PSD "ca sa obtina voturi bune si pentru el si pentru viitorul congres al PSD".

Pe de alta parte, Nicolaescu a precizat ca partidul va lua o decizie in legatura cu sanctiunile care ar putea fi aplicate liberalilor care vor vota proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor. "Probabil ca decizia va fi foarte ferma", a spus deputatul PNL. Intrebat daca aceasta ar putea insemna excluderea celor in cauza, Eugen Nicolaescu a raspuns: "De ce nu?".

Citeste si  Eugen Nicolaescu, despre modificarea Codului muncii: Il consideram INOPORTUN

 


(334 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PNL va contesta la CCR proiectul privind pensiile parlamentarilor daca va fi adoptat de plen | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54102087020874 seconds.