Miercuri, 07 Octombrie 2015 - 05:15 AM Aleg.RO: Proiect: Copiii din programul "Scoala dupa scoala" ar putea primi tichete in valoare de 200 lei

Publicat de: ---

jurnalulnational

"Acest program se poate derula prin acordarea unui tichet valoric gestionat de catre scoli, in valoare de 0,4 ISR, aproximativ 200 de lei . Parintii sau reprezentantii legali pot opta pentru acest program la sfarsitul fiecarui an scolar sau in momentul inscrierii copilului la scoala. Programul se adreseaza tuturor elevilor din invatamantul primar – de la clasa pregatitoare pana la clasa a patra inclusiv", a precizat deputatul PNL Raluca Turcan, unul dintre initiatorii proiectului.

Tichetele se vor putea acorda incepand cu anul scolar 2016-2017, daca proiectul de lege va fi adoptat de plenul Camera Deputatilor si apoi de Senat.

"Masura descurajeaza abandonul scolar, sprijina parintii si ii incurajeaza sa nu-si abandoneze locul de munca, reprezinta si o forma de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele „Scoala dupa Scoala”. PNL considera ca programul „Scoala dupa Scoala” reprezinta un castig pentru intreaga societate", a mai spus Turcan. Ea a precizat ca proiectul are avizul favorabil al Ministerului Educatiei.

Valoarea tichetului este stabilita in functie de indicatorul social de referinta si se indexeaza anual cu indicele de inflatie. El reprezinta un ajutor pentru fiecare elev si cuantumul acestuia va acoperi, integral sau partial, costurile scolii sau ale organizatiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii dupa finalizarea lectiilor, se arata in expunerea de motive a proiectului.

Tichetul se acorda pe baza unei cereri din partea parintelui sau reprezentantului legal al copilului si se realizeaza pentru fiecare copil in parte, la sfarsitul fiecarui an scolar, sau la momentul inscrierii la scoala. Programul "Scoala dupa scoala" este asigurat din finantarea de baza, se mai precizeaza in proiect.

Camera Deputatilor este primul for legislativ sesizat, decizia finala apartinand Senatului.

 


(244 )

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Jurnalul Naional

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Jurnalul Naional:

Proiect: Copiii din programul "Scoala dupa scoala" ar putea primi tichete in valoare de 200 lei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.