Miercuri, 07 Octombrie 2015 - 05:15 AM Aleg.RO: Fermierii din Giurgiu protesteaza

Publicat de: ---

Bursa      Filiala Agrostar Giurgiu si Sindicatul Producatorilor Agricoli Giurgiu picheteaza astazi sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) . La protest si-au anuntat participarea circa 250 de producatori agricoli, nemultumiti de situatia in care au fost pusi in ultima perioada. Principalul motiv are legatura cu neacordarea ajutorului de minimis pentru care acestia au trimis solicitari, fara insa sa primeasca insa vreun raspuns.
     Petrica Bologan, pre¬sedintele Agrostar Giurgiu, a raspuns solicitarii facute de ziarul BURSA cu privire la organizarea acestui miting: "Eu stiu ca o lege este facuta pentru a se respecta. In schimb, Ministerul Agriculturii demareaza niste legi de care nu se tine. Din moment ce noi trimitem solicitari de un an de zile, iar domnul Constantin (n.r. Daniel Constantin, ministrul de resort) nu ne raspunde, demaram acest miting, dupa care suntem hotarati sa ajungem si in instanta". In urma acestui protest, domnia sa spera ca macar guvernul sa ia masuri.
     Supararea fermierilor vine si de la faptul ca nu au primit inca despagubirile in urma pagubelor create de seceta si grindina. Potrivit domnului Bologan, in lunile mai si iulie, grindina a distrus cultura legumelor, cu tot cu solarii: "Grindina a facut prapad pe sectorul legumelor la noi in judet. Nu am niste cifre clare, dar paguba este considerabila. Producatorii au facut credite la banci pentru a-si putea sustine cheltuielile si sperau sa le achite din despagubiri".
     Anul acesta s-a facut productie mare la Giurgiu, comparativ cu anul trecut, dar preturile au fost mici. Fermierii din judet nu au putut vinde din cauza intermediarilor, pentru ca, sustin ei, Daniel Constantin nu foloseste regulile pentru toti.
     Intrebat cum comenteaza acuzatiile ministrului la adresa liberalului Nini Sapunaru, seful Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, ca acesta ar fi boicotat sistemul de irigatii, Petrica Bologan a replicat: "Lui Daniel Constantin ii este usor sa ii acuze pe altii. Nu cred ca Nini Sapunaru este responsabil de faptul ca proiectul nu a trecut. Ca ministru al agriculturii, daca vrei sa treci o lege, o treci lejer, cu 70%".   


(251 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Fermierii din Giurgiu protesteaza | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61305999755859 seconds.