Vineri, 09 Octombrie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Liberalii acuza PSD ca isi urmareste "interesele meschine" in privinta votului prin corespondenta

Publicat de: ---

7plus

Marian Petrache, secretarul general al PNL, a catalogat ca ipocrizie atitudinea alesilor social-democrati privitoare la votul prin corespondenta, deoarece, desi au promis ca vor prezenta cat mai repede un proiect in acest sens, acum dau vina pe Autoritatea Electorala Permanenta pentru tergiversarea dezbaterii .

Liberalii acuza PSD de ipocrizie in privinta votului prin corespondenta Foto: romania-actualitati.ro

"Atitudinea PSD in cazul votului prin corespondenta se poate plasa intre cinism si nepasare. Pesedistii condusi de Liviu Dragnea sunt cei care in obiectivul camerelor de filmat sunt cei mai buni prieteni ai romanilor din diaspora, insa, in culisele politicii, cand vine vorba de luat decizii in favoarea acestor cetateni, PSD isi urmareste propriile interese meschine", a declarat Marian Petrache, referindu-se la ultima sedinta a Comisiei de cod electoral, in care PSD a acuzat AEP pentru intarzierea proiectului, potrivit romanialibera.ro.Petrache aminteste ca in urma cu doar trei zile parlamentarii PSD sustineau ca vor introduce cat mai curand un proiect privind votul prin corespondenta, acuzand, in mod ironic, pe cei din PNL de tergiversare.

"Lasand la o parte ipocrizia specifica PSD-ului, care timp de 10 luni a tot blocat adoptarea votului prin corespondenta, adevarata fata a PSD abia acum iese la iveala, la nici cateva zile distanta de la asumarea publica a adoptarii votului prin corespondenta. PSD, prin vocea acuzatoare a lui Valeriu Zgonea, isi arata limitele in a realiza acest proiect. Nu putem spune daca e vorba de incompetenta sau indolenta, insa un lucru e clar, acela ca PSD cauta tapi ispasitori pentru neputinta lor. Mai nou, vinovati pentru ca nu avem un vot prin corespondenta sunt cei de la Autoritatea Electorala Permanenta. Potrivit logicii lui Valeriu Zgonea, toata lumea este de vina, numai PSD-ul este sfant", mai spune Petrache.La inceputul saptamanii, PSD a anuntat, prin vocea presedintelui interimar Liviu Dragnea, ca partidul va prezenta pana cel tarziu luni, 12 octombrie, un proiect de lege privind votul prin corespondenta si va prelua conducerea Comisiei de cod electoral, dupa demisia liberalului Mihai Voicu.

CITESTE SI: Zgonea: Scenariul cel mai lung pentru adoptarea legii votului prin corespondenta ar fi luna februarie 2016

Vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan a declarat joi, ca liberalii militeaza pentru votarea legii votului prin corespondenta in urmatoarele trei saptamani.

"PNL militeaza pentru votarea acestei legi in urmatoarele trei saptamani, deoarece votul prin corespondenta trebuie sa devina lege pana in luna noiembrie", a mentionat deputatul PNL Sibiu.

Deputatul PNL il avertizeaza pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ca, "daca va amana termenul de adoptare a legii votului prin corespondenta pana anul viitor, in luna februarie, Romania va incalca recomandarile Comisiei de la Venetia — prin care se precizeaza ca modificarea legilor electorale se face cu minim un an inaintea alegerilor. Altfel, 20% dintre cetatenii cu drept de vot vor fi umiliti, din nou, la cozile de la consulate si ambasade din cauza neaplicarii votului prin corespondenta."


(351 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Liberalii acuza PSD ca isi urmareste "interesele meschine" in privinta votului prin corespondenta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.