Vineri, 09 Octombrie 2015 - 05:40 AM Aleg.RO: Primarul Romei, la un pas de demisie. Ce ar fi facut edilul cu banii primariei

Publicat de: ---

Gândul FOTO: lanotiziagiornale .it

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Intr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, primarul de centru-stanga al Orasului Etern a dat asigurari ca este vorba despre cine sau pranzuri in interes de serviciu, dar ca prefera sa le ramburseze pentru a pune capat polemicii.

"Prin acest gest, vreau sa pun capat polemicilor inutile si suprarealiste din aceste ultime zile, care nu fac niciun bine Romei", a scris Marino.

O parte a presei italiene, care pare ca adora s-l critice pe Marino, a verificat toate notele de plata, in cautarea celei care sa dovedeasca faptul ca acesta a cinat cu sotia si nu cu vreun ambasador ori om de afaceri.

Acest "cinagate" este ultimul episod dintr-un lung foileton tinut de o parte a presei italiene despre gafele, esecurile si presupusele deturnari ale acestui fost chirurg, cunoscut pana in prezent mai degraba ca un om cinstit.

Ales in 2013 pentru un mandat de cinci ani, primarul a fost acuzat, mai intai, ca si-a folosit fara permis de acces valid Fiatul Panda personal in centrul istoric. El este criticat, de asemenea, pentru ca a interzis accesul masinilor pe marile bulevarde care serpuiesc printre forumurile antice si ca a limitat extinderea teraselor si restaurantelor in piete si pe trotuare.

Fostul profesor de chirurgie de la Universitatea Pittsburgh din Statele Unite a iesit insa nevatamat din scandalul "Mafia capitale", cel mai mare care a afectat vreodata Roma si care a scos la iveala o vasta retea de coruptie implicand alesi din toate taberele, inclusiv fostul primar de dreapta.

Papa insusi a participat, la sfarsitul lui septembrie, la aceasta ofensiva, dezmintind in termeni foarte categorici ca l-a invitat vreodata pe Marino in vizita sa la Philadelphia.

Anumiti comentatori se intreaba uneori ce justifica o asemenea campanie de denigrare a unui specialist recunoscut in domeniul grefarii de organe, un ecologist de stanga care circula cu bicicleta si caruia-i plac navigatia si scufundarile submarine.

Unii vad in ea o forma de razbunare din partea tuturor celor care ar fi profitat de vasta retea "Mafia capitale".

Insa altii o considera pur si simplu pretul presupusei sale incompetente si inactiuni in fata dezordinii dintr-un oras ai carui locuitori nu mai vor sa suporte intarzierile mijloacelor de transport in comun si mizeria de pe strazi.

Formatiunea sa - Partidul Democrat, condus de catre seful Guvernului italian Matteo Renzi - pare sa-l fi abandonat si ea. Un deputat PD, Michele Anzaldi, i-a cerut in mod deschis demisia, intr-un interviu publicat in editia de joi a ziarului La Repubblica, cotidianul roman apropiat centrului-stanga.

La sfarsitul lui august, Renzi l-a incadrat strans pe Marino, punandu-l alaturi de el pe prefectul Romei Franco Gabrielli sa organizeze anul sfant, Jubileul cerut de Papa Francisc, care urmeaza sa atraga milioane de pelerini in capitala italiana incepand din decembrie.

Citeste si Posibil atac terorist la Ambasada Frantei din Roma - un plic exploziv a fost trimis institutiei Citeste si Revolta a pasagerilor unui zbor low-cost blocati la Roma. Politia a intervenit Citeste si Ce au facut calatorii dupa ce un metrou din Roma a plecat cu usa deschisa. VIDEO


(290 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarul Romei, la un pas de demisie. Ce ar fi facut edilul cu banii primariei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59792304039001 seconds.