Miercuri, 21 Octombrie 2015 - 05:41 AM Aleg.RO: Mihai Malaimare s-a inscris in UNPR

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Mihai Malaimare se alatura, astfel, actorilor Vasile Muraru si Alexandru Arsinel, care si-au depus adeziunile la UNPR, in urma cu o saptamana, se precizeaza intr-un comunicat de presa al UNPR .

Mihai Malaimare, nascut pe 27 august 1950, la Botosani, este actor de teatru si film, fost director al Teatrului Masca din Bucuresti, fost membru al Parlamentului Romaniei (1996 - 2004) si fost membru, pana in 2013, al Consiliului National al Audivizualului (CNA).

Mihai Malaimare a fost membru al PDSR (PSD-ul din prezent) si a devenit deputat de Botosani in 2000, fiind presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor in legislatura 2000 - 2004.

La alegerile parlamentare din 2004 a obtinut, pe listele PSD, un nou mandat de deputat, iar, in 2005, a trecut la PNL. In 2010, a anuntat ca se retrage din politica si a parasit PNL, in urma unui conflict cu liberalii.

In 1990, Mihai Malaimare, alaturi de regizoarea Anca Dana Florea, a fondat Teatrul Masca, pe care actorul l-a condus pana in luna aprilie, cand a pierdut definitiv procesul in care a contestat raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), prin care s-a stabilit ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 2008 si 2013, intrucat a fost atat membru titular al Consiliului National al Audiovizualului, cat si manager, respectiv director al Teatrului Masca. Astfel, acesta nu mai poate exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani.

Pe 24 aprilie, la momentul aflarii deciziei instantei, Mihai Malaimare declara, pentru MEDIAFAX, ca se gandeste sa emigreze in Rusia, iar conducerea Masca poate sa o preia Horia Georgescu, fostul presedinte al ANI, aflat in acel moment in arest preventiv, intr-un dosar in care este acuzat ca a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate.

In prezent, Teatrul Masca este condus interimar de Anca Dana Florea.

Mihai Malaimare a fost decorat pe 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, "pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti".

Mihai Malaimare este tatal directorului de imagine Mihai Malaimare Jr.

Citeste si Mihai Malaimare, dupa ce a pierdut procesul cu ANI: Sa vina Georgescu din puscarie sa conduca Teatrul Masca, eu vreau sa emigrez in Rusia Citeste si ANI: Mihai Malaimare, in incompatibilitate cand a fost membru CNA si director al Teatrului Masca Citeste si Propunerea Guvernului pentru locul ramas vacant in CNA, dupa demisia lui Mihai Malaimare


(153 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Mihai Malaimare s-a inscris in UNPR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59327483177185 seconds.