Miercuri, 21 Octombrie 2015 - 05:41 AM Aleg.RO: Canada: Stephen Harper demisioneaza de la conducerea Partidului Conservator

Publicat de: ---

jurnalulnational

Premierul in exercitiu canadian Stephen Harper si-a prezentat demisia din postul de presedinte al Partidului Conservator, in urma infrangerii acestuia in alegerile parlamentare desfasurate luni in Canada, transmit AFP, Reuters si DPA .

Harper va ramane membru al parlamentului federal de la Ottawa, intrucat a castigat scrutinul in circumscriptia sa, potrivit postului de televiziune canadian CBC.

Conform celor mai recente estimari, Partidul Liberal a castigat deja 173 de mandate si ar putea obtine inca 11, depasind pragul de 170 de locuri necesar formarii unei majoritati parlamentare.

Pe pozitia a doua se plaseaza Partidul Conservator, cu 94 de mandate de deputat confirmate, putand obtine inca alte opt, in timp ce Noul Partid Democratic, condus de Thomas Mulcair, ar urma sa detina 42 de mandate de deputat, plasandu-se astfel de locul al treilea.

Aflat la Calgary, capitala provinciei Alberta, unde si-a exercitat dreptul de vot, Stephen Harper l-a felicitat pe Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal, pentru victoria in scrutinul in care au fost alesi membrii Camerei Comunelor a parlamentului federal canadian.

In varsta de 43 de ani, Justin Trudeau, fiul fostului premier Pierre Elliott Trudeau, era creditat cu cele mai mari sanse sa-l invinga pe Harper, aflat la conducerea guvernului din 2006. Programul sau electoral s-a axat pe cresterea impozitelor asupra celor cu venituri ridicate, reducerea fiscalitatii pentru canadienii din clasa de mijloc si angajarea tarii in lucrari de infrastructura ce s-ar traduce prin trei ani de deficit bugetar.


(226 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Canada: Stephen Harper demisioneaza de la conducerea Partidului Conservator | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62215900421143 seconds.