Miercuri, 21 Octombrie 2015 - 05:41 AM Aleg.RO: "Lichiditatea scazuta a BVB deriva si din comisioanele mari de tranzactionare"

Publicat de: ---

Bursa      Piata locala de capital este intr-o competitie directa cu pietele din Europa Centrala si de Est, iar cand vorbim despre lichiditatea scazuta de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar trebui sa ne uitam si la comisioanele mari de tranzactionare, considera Alin Duhnea, senior manager de clienti si produse custodie in cadrul Citibank Romania .
     Domnia sa a declarat ca piata de capital din Romania este relativ scumpa in comparatie cu alte piete din regiune, in special pentru investitorii institutionali care tranzactioneaza, in general, volume mari de actiuni.
     "In cazul in care randamentul / riscul pentru doua investitii este aproximativ egal, atunci investitorii pe termen lung vor selecta in mod natural o bursa in care pot tranzactiona la un cost semnificativ mai mic, iar aceasta situatie este net in dezavantajul pietei romanesti de capital", a spus Alin Duhnea, sustinand ca, in cazul tranzactiilor mai mari de 1 milion de euro, comisioanele devin excesiv de mari in Romania (de 3 pana la de 60 de ori mai mari), comparativ cu pietele din regiune.
     "Toate pietele din regiune isi imbunatatesc infrastructura de post-tranzactionare si au in vedere riscurile pe care investitorii le au in pietele respective. BVB si Depozitarul Central ar trebui sa ia in considerare implementarea de comisioane minime si maxime pentru tranzactionare si decontare la fel ca si restul pietelor din regiune", potrivit sursei citate.
     Reprezentantul Citibank a adaugat: "In cautare de lichiditate, atat emitentii locali, cat si investitori autohtoni si straini prefera locuri alternative de tranzactionare pentru actiunile romanesti, in prezent sub forma de GDR (certificate globale de depozit), iar pe termen mediu prin listari duale pe alte piete dezvoltate sau pe platforme de tranzactionare regionale".
     In opinia domnului Duhnea, infrastructura pietei de capital din Romania trebuie sa fie imbunatatita substantial pentru a reduce decalajul fata de restul pietelor din Europa Centrala si de Est. 

 link: SEBASTIAN VLĂDESCU, ROMCAB: "Bursa de Valori este tinerica si subtirica, dar si aroganta si vanitoasa"

 link: MIRCEA URSACHE, ASF: "Viitorul bursei noastre de valori este in piata unica europeana de capital"

 
 link: AURELIA CRISTEA, DEPUTAT PSD: "Pragul la SIF-uri va fi luat in discutie anul viitor"

 link: DAN PAUL, ASOCIAȚIA BROKERILOR: "Dezvoltarea pietei de capital, impiedicata de abuzul de putere al directorului general BVB"

 link: CRISTIAN DUȚESCU, OPPC: "Piata de capital are nevoie de un fenomen rar, cu un impact major"

 link: AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "BVB este intr-o stare de lesin"

 link: IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA, DESPRE LEGEA 151/2014: "Sa identificam cele mai potrivite forme normative pentru solutionarea disfunctionalitatilor"

 link: ADRIAN VASCU, ANEVAR: "ONRC, ASF si ANEVAR nu s-au corelat in evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq"

 link: REMUS VULPESCU, DIRECTOR VULCAN SA sI MEMBRU OPPC: "Nu exista o viziune unitara privind dezvoltarea pietei noastre de capital"
 


(305 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

"Lichiditatea scazuta a BVB deriva si din comisioanele mari de tranzactionare" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61548185348511 seconds.