<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Surse citate de Mediafax sustin ca in acest dosar ar fi implicat si Dan Andronic, asociatul majoritar al societatii Editura Evenimentul si Capital, care editeaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital, si director general al Evenimentului Zilei. De altfel, Dan Andronic a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie in 29 iulie, el spunand, la iesire, ca a fost chemat de anchetatori sa aduca mai multe documente, fara a preciza in ce calitate a fost chemat.

In acest dosar ar fi implicat si Bogdan Buzaianu, afirma surse judiciare, care spun ca acesta ar fi omul de afaceri la care fac referire procurorii DNA in legatura cu contractul cu Hidroelectrica, pentru care Udrea ar fi cerut mita 5 milioane de dolari.

Bogdan Buzaianu, proprietarul Energy Holding si finul fostului ministru al Economiei din perioada guvernului Nastase Dan Ioan Popescu, este unul dintre "baietii destepti" din energie, expresie lansata de fostul presedinte Traian Basescu, care ii definea astfel pe cei care cumparau energie de la stat la preturi subevaluate pentru a o revinde cu castiguri mari. Acordul cu Energy Holding a adus Hidroelectrica cele mai mari pierderi dintre toate contractele cu "baietii destepti" - 1,4 miliarde lei pentru perioada 2006-2012.

Sursele judiciare citate au mai declarat ca in acest dosar ar fi implicat si Radu Budeanu, fondatorul Cancan si cel care controleaza publicatia si proiectul Cancan TV difuzat pe acest site. In 7 octombrie, procurorii DNA au facut perchezitii la firma Cancan TV, la cabinete de avocatura si la locuintele mai multor persoane, intr-un dosar privind fapte de trafic de influenta si spalare de bani, iar surse judiciare afirmau ca printre cei vizati de anchetatori ar fi politicieni si patroni de presa. Aceleasi surse afirmau ca si Radu Budeanu, care in prezent nu mai este in actionariatul firmei, dar controleaza publicatia tabloida si proiectul Cancan TV, ar fi vizat in ancheta si urmeaza sa fie audiat, in prezent acesta fiind plecat din tara.

DNA a cerut, marti, ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.