Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: PNL cere retragerea propunerii la ACER, in persoana lui Iulian Iancu, pentru ca este urmarit penal

Publicat de: ---

Gândul

PNL sustine ca numirea deputatului PSD Iulian Iancu intr-o inalta functie europeana afecteaza imaginea Romaniei deoarece este urmarit penal si cere Guvernului sa retraga propunerea lui in Consiliul de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie (ACER) .

Deputatul PSD Iulian Iancu

"Partidul National Liberal solicita Guvernului Ponta retragerea propunerii privind ocuparea de catre deputatul PSD Iulian Iancu, urmarit penal, a functiei de membru in Consiliul de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie. Consideram ca nominalizarea unui oficial, care este urmarit penal, pentru o functie importanta intr-o institutie europeana — una dintre cele mai importante institutii, date fiind discutiile privind crearea unui spatiu unic pentru o politica energetica — afecteaza grav imaginea Romaniei", afirma liberalii intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Deputatii PSD Iulian Iancu si Lucian Sova, CERCETATI de DNA pentru primire de foloase necuvenite

PNL precizeaza ca Iulian Iancu, deputat PSD de Bacau, este urmarit penal de catre DNA din 22 ianuarie, acuzatiile vizand folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in partid in scopul obtinerii de alte foloase pentru sine ori pentru altul, scrie Agerpres.

"Gravitatea faptelor este cu atat mai mare cu cat deputatul PSD Iulian Iancu ar fi actionat ilicit, spun procurorii, pe langa firme din domeniul energiei pentru a obtine avantaje in scop electoral pentru PSD. Prin astfel de numiri, premierul Victor Ponta demonstreaza ca, din punctul sau de vedere, calitatea de urmarit penal este o conditie de promovare in functii europene", mai arata liberalii. 


(431 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PNL cere retragerea propunerii la ACER, in persoana lui Iulian Iancu, pentru ca este urmarit penal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61099600791931 seconds.