Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: DNA a primit avizele Parlamentului in cazul Elenei Udrea: Nu m-au invitat inca la audieri

Publicat de: ---

AMOS News

Procurorii DNA asteapta publicarea deciziei in Monitorul Oficial ca s-o cheme pe Elena Udrea la audieri si ar putea sa o si retina . Între timp DNA a primit joi documentele oficiale referitoare la hotararile Parlamentului privind incuviintarea urmaririi penale si a retinerii, dar si respingerea arestarii preventive in cazul fostului ministru Elena Udrea, urmand ca aceasta sa fie citata pentru a se prezenta la DNA, potrivit unor surse judiciare. Cel mai probabil, aceasta nu va fi citata joi. Fosta sefa PMP a declarat joi la Romania TV ca nu a fost inca citata de DNA.

Elena Udrea

"Nu m-au invitat pana la aceasta ora la sediul DNA. Probabil dupa ce ajung avizele o sa-mi faca citatie ca sa fiu audiata", a declarat Elena Udrea la Romania TV.

CITESTE SI: Traian Basescu, despre votul in cazul Elenei Udrea: Nu a fost o CONFUZIE. Majoritatii i s-a parut prea mult

Fosta sefa PMP a precizat ca nu a vorbit cu Traian Basescu dupa votul in plenul Camerei Deputatilor.

"Nu am discutat aseara cu fostul presedinte pentru ca eu nu stau sa discut cu acesta fiecare ora ce trece din zi ce mi se intampla mie. A fost o discutie anterioara votului de ieri si cam atat. Eu nu ma coordonez cu presedintele in declaratii. A fost o intamplare", a adaugat Udrea la "romaniatv#.

Totodata, fosta sefa PMP a precizat ca toate dosare mari de azi se bazeaza pe denunturi care nu pot fi probate.

"Aproape toate dosarele mari sunt pornite azi de la oameni care au fost prinsi luand mita si pentru a scapa, in intelegere cu procurorii, au denuntat pe cei deasupra lor. (...) Este o lacuna a legii pe care insusi grupul de luptaa statelor europene impotriva coruptiei o constata in Romania si anume aceea ca nepedepsindu-se denuntatorul, permitandu-se ca denuntul sa se faca si la 10 ani de ani de la momentul presupus al savarsirii unei fapte da nastere unor avalanse de denunturi, delatiuni mincinoase care nu pot fi probate, care au drept consecinta arestari preventive si constituirea de dosare penale", a mai spus Elena Udrea.

"Daca as fi fost la prima cerere sa zicem ca puteau avea dorinta de a se face o arestare preventiva. In cazul meu puteau sa aiba convingerea ca cererea e intemeiata, dar erau pusi sa voteze a treia oara in doar cateva luni, daca scadem vacanta parlamentara, ei trebuiau sa voteze in 5 luni arestarea mea preventiva pentru a treia oara. Si pentru adversarii mei politici cei mai inversunati din Parlament, asta suna ca naiba" a adaugat Udrea la Romania TV.

Intrebata despre declaratia lui Traian Basescu potrivit careia "probabil si majoritatii parlamentare i s-a parut foarte mult" sa voteze inca o cerere de arestare, Elena Udrea a precizat:

"In principiu sunt de acord cu ce spune Traian Basescu. Nu cred ca a contat faptul ca sunt femeie, cum n-a contat la primele doua cereri de arestare cand au stat pana la 2 noaptea sa voteze. Cred ca au inteles deja, cu toata simpatia si antipatia, ei ca si colegi de Parlament, ca este prea mult si ca este un abuz. (...) Cred ca este un mesaj ca de acum incolo vor avea curaj sa faca ceea ce le permite si ii obliga Constitutia sa apere democratia", a mentionat fosta sefa PMP.

Plenul Camerei Deputatilor a admis, miercuri, cererea privind retinerea si a respins arestarea preventiva a deputatului Elena Udrea.  Incuviintarea retinerii a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 123 de voturi "pentru" si 119 "impotriva". Deputatii au respins incuviintarea arestarii preventive, inregistrandu-se 115 voturi "pentru" si 105 "impotriva", in conditiile in care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi - majoritatea deputatilor prezenti. Ca urmare, in acest caz nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea hotararii. Anterior, plenul Camerei Deputatilor aprobase cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" si 106 "impotriva".

 

 

 


(438 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

DNA a primit avizele Parlamentului in cazul Elenei Udrea: Nu m-au invitat inca la audieri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62390804290771 seconds.