Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: Documentele de la Parlament in cazul Elenei Udrea au ajuns la DNA

Publicat de: ---

AMOS News

Directia Nationala Anticoruptie a primit joi documentele oficiale referitoare la hotararile Parlamentului privind incuviintarea urmaririi penale si a retinerii, dar si respingerea arestarii preventive in cazul fostului ministru Elena Udrea, urmand ca aceasta sa fie citata pentru a se prezenta la DNA, surse judiciare, potrivit Agerpres .

Plenul Camerei Deputatilor a admis, miercuri, cererea privind retinerea si a respins arestarea preventiva a deputatului Elena Udrea.

Incuviintarea retinerii a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 123 de voturi "pentru" si 119 "impotriva".

Deputatii au respins incuviintarea arestarii preventive, inregistrandu-se 115 voturi "pentru" si 105 "impotriva", in conditiile in care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi — majoritatea deputatilor prezenti. Ca urmare, in acest caz nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea hotararii.

Anterior, plenul Camerei Deputatilor aprobase cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" si 106 "impotriva".

Elena Udrea a acuzat, miercuri seara prin telefon, in exclusivitate pentru TVR, la emisiunea Vorbeste Liber, ca "tot circul cu arestarile" este facut "pentru a infricosa, a ingenunchia clasa politica si pentru a prelua puterea din mainile politicienilor in mainile sistemului care doreste sa conduca ocult Romania".

"Toti cei care reprezinta ceva in politica astazi vor fi fie santajati sa plece acasa, fie vor fi arestati", a declarat Elena Udrea miercuri seara prin telefon, in exclusivitate pentru TVR, la emisiunea Vorbeste Liber.

Cererile DNA au fost facute in cazul unui nou dosar privind perioade cand Elena Udrea era ministru, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 — 2012).


(495 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Documentele de la Parlament in cazul Elenei Udrea au ajuns la DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55633997917175 seconds.