Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: Guvernul din Republica Moldova a fost DEMIS printr-o motiune de cenzura

Publicat de: ---

Gândul

Motiunea de cenzura la adresa Guvernului Valeriu Strelet, care era sustinut in Parlament de Alianta pentru Integrare Europeana - formata din Partidul Liberal-Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal (PL) -, a fost depusa de Partidul Socialistilor (PSRM) si de Partidul Comunistilor (PCRM) .

Potrivit paginii electronice a postului Europa Libera, motiunea de cenzura a fost votata de 65 de deputati de la PCRM, PSRM si PD, in timp ce 18 parlamentari au votat impotriva.

Liderul PD, Marian Lupu, a declarat la incheierea dezbaterilor din Parlament ca Partidul Democrat nu renunta la strategia proeuropeana si cere formarea, in cel mult o saptamana, a unei noi aliante, majoritati parlamentare si a unui nou Guvern. Lupu a precizat ca PD nu va face aliante de stanga.

Motiunea de cenzura a fost depusa in contextul miscarilor de contestare a Guvernului proeuropean condus de Valeriu Strelet si al arestarii fostului premier Vlad Filat, acuzat de fraude bancare si luare de mita.

Platforma Demnitate si Adevar si fortele politice ale opozitiei de stanga si extrema-stanga organizeaza de cateva saptamani proteste antiguvernamentale la Chisinau. Guvernul sustinut de coalitia proeuropeana a respins apelurile de pana acum privind demisia.

Citeste si: Violente la Chisinau, in timpul unui protest la care participa 20.000 de persoane - FOTO

Potrivit legislatiei, in cel mult trei zile, Cabinetul de ministri va trebui sa-si dea demisia, iar seful statului va desemna un nou prim-ministru, mentioneaza Unimedia. Ulterior, intr-un interval de 15 zile, premierul desemnat va prezenta Parlamentului propunerile pentru noul Cabinet. Daca acesta va fi acceptat de deputati, noii ministri vor putea depune juramantul.

In situatia in care deputatii vor respinge noul Cabinet si programul de guvernare, seful statului poate dizolva Parlamentul si convoca alegeri parlamentare anticipate.

Guvernul condus de Valeriu Strelet a fost votat de Parlament la 30 iulie 2015, cu voturile a 52 de deputati PLDM, PD si PL.

Citeste si: DOSARUL lui Vlad Filat: Procurorii moldoveni incep urmarirea penala in cazul interceptarii discutiilor dintre Filat si Shor

 


(448 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Guvernul din Republica Moldova a fost DEMIS printr-o motiune de cenzura | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51561999320984 seconds.