Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: Ce crede Basescu despre votul in cazul Udrea: In niciun caz nu a fost confuzie. Probabil li s-a parut ca e prea mult

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

Traian Basescu e de parere ca nu s-ar putea pune problema unei confuzii, in privinta votului – secret, cu bile- in cazul uneia dintre cererile procurorilor anticoruptie pe numele Elenei Udrea. “Categoric ca majoritatea parlamentarilor prezenti au fost impotriva arestarii”, crede fostul presedinte, care spune ca nu crede ca “a fost intamplator votul pentru retinere” si ca “ar fi fost o invitatie la o oarecare decenta”.

 

Fostul sef al statului a comentat situatia intalnita, seara trecuta, in Parlament, in privinta votului dat in plenul Camerei, in legatura cu solicitarea procurorilor DNA, referitor la incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului, admitand ca a urmarit ceea ce s-a intamplat in Parlament.

“Povestea ca au confundat urnele… Am fost parlamentar doua legislaturi. Nu poti sa confunzi urnele. (…) E atat de simplu. (…) Eu cred ca au fost parlamentari care au plecat cu bilele si nu le-au mai bagat in a doua pereche de urne. (…) Dar in niciun caz nu a fost confuzie. A fost o vointa a Parlamentului, in opinia mea, a majoritatii ramase la vot. (…) Probabil si majoritatii parlamentarilor li s-a parut ca e prea mult. (…) Daca ar fi fost la a doua solicitare, probabil ca o executau fara sa clipeasca, pentru ca Udrea e departe de a fi un politician simpatizat. (…) Cred ca s-au uitat si la celalat aspect, parca e prea mult pentru o femeie”, a sustinut Basescu, la postul B1 TV.

Nu in ultimul rand, in opinia fostului sef al statului, devenit recent liderul Miscarii Populare, formatiune pe care a condus-o si fostul ministru Udrea, inceperea urmaririi penale nu ar trebui avizata de Parlament.

Va reamintim ca, miercuri, dupa ce deputatii au votat – simultan- cererile de retinere si arestare preventiva formulate de DNA in cazul Elenei Udrea, pana sa fie anuntata decizia, s-au renumarat bilele in privinta celei dintai solicitari, dupa ce se constatase ca in urne erau mai multe bile decat ar fi fost normal, raportat la numarul alesilor prezenti la vot. In cele din urma, deputatii au decis ca Udrea poate fi retinuta, insa nu si arestata preventiv. Anterior, alesii Camerei dadusera unda verde cererii DNA privind inceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea.


(611 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Ce crede Basescu despre votul in cazul Udrea: In niciun caz nu a fost confuzie. Probabil li s-a parut ca e prea mult | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63644194602966 seconds.