Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: Republica Moldova: Negocieri pentru formarea unei noi aliante proeuropene

Publicat de: ---

AMOS News

Acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) poate fi considerat reziliat, a anuntat Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), dupa demiterea guvernului Strelet de catre parlamentul de la Chisinau . Partidul Democrat (PDM) intentioneaza sa initieze vineri negocieri in vederea constituirii unei noi majoritati pro-europene, liberalii si parlamentarii neafiliati raspunzand favorabil la acest apel, informeaza Radio Chisinau.

Iurie Leanca ar putea deveni noul premier

Negocierile pentru crearea unei noi aliante pro-europene vor incepe vineri. In acelasi timp, Partidul Democrat (PDM) intentioneaza sa demareze vineri negocieri in vederea constituirii unei noi majoritati pro-europene, liberalii si parlamentarii neafiliati raspunzand favorabil la acest apel, informeaza Radio Chisinau, citat de Agerpres. Partidul Democrat, ai carui reprezentanti au votat alaturi de socialisti si comunisti pentru demiterea guvernului condus de Valeriu Strelet, a anuntat ca nu va crea aliante de centru stanga si opteaza pentru crearea unei noi majoritati pro-europene. Liderul formatiunii, Marian Lupu, a declarat ca in cel mai scurt timp va lansa invitatia pentru initierea discutiilor.Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a declarat ca nu exista alta solutie decat reluarea discutiilor pentru formarea unui nou guvern.

Citeste si Republica Moldova: Fostul premier Iurie Leanca ar putea reveni in fruntea GuvernuluiLa randul sau, Iurie Leanca, liderul unui grup de deputati neafiliati, considera necesara reluarea convorbirilor pentru crearea unei majoritati parlamentare.Partidul Democrat a incalcat acordul de constituire a AIE, iar Partidul Liberal Democrat va decide cum va actiona in continuare, a anuntat vicepresedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc. El a mentionat ca formatiunea pe care o reprezinta va avea anumite conditii inainte de semnarea unui nou acord.Alianta pentru Integrare Europeana-III a fost creata la sfarsitul lunii iulie, aceasta fiind cea mai scurta coalitie de guvernare din 2009 pana in prezent. Disputele in alianta s-au amplificat dupa ce acum doua saptamani liderul PLDM, Vlad Filat, a fost retinut, fiind invinuit de coruptie si trafic de influenta.In prezent, in parlament sunt 45 de deputati socialisti si comunisti, 51 de deputati ai PLDM, PDM si PL si cinci deputati neafiliati.


(622 )

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Republica Moldova: Negocieri pentru formarea unei noi aliante proeuropene | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.