Vineri, 30 Octombrie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: Mitzura Arghezi, inmormantata langa parintii ei

Publicat de: ---

romanialibera

Mitzura Arghezi va fi inmormantată, joi, langă părinţii ei, Tudor şi Paraschiva Arghezi, in curtea Casei Memoriale \'Tudor Arghezi – Mărţişor\' .  

Insă, o sursă din Muzeul Naţional al Literaturii Romane (MNLR) a declarat pentru ziarulring.ro, că Mitzura Arghezi şi-a amenajat cavoul ilegal. \'Mitzura, in mod samavolnic, a alăturat un mormant in care a zis să fie şi ea ingropată. Treaba este cam ilegală, in sensul că poetul a spus: «Să mă ingropaţi langă soţia mea». Deci, acolo a fost numai pentru Tudor şi Paraschiva Arghezi, nu şi pentru copiii lor. Mitzura a făcut o chestie ilegală construind mormantul acela\', a spus sursa citată.

Citeşte şi: Ce i-a spus Tudor Arghezi fiicei lui, Mitzura, inainte ca ea să devină actriţă

In testamentul poetului Tudor Arghezi nu scrie că cei doi copii ai săi, Mitzura şi Baruţu Arghezi, pot fi inmormantaţi in curtea casei, ci doar că aceştia moştenesc parterul casei şi livada, potrivit muzeografului la Casa Memorială \'Tudor Arghezi – Mărţişor\', Marieta Mihăiţă, citată de ziarulring.ro.

Cu toate acestea, directorul MNLR, Ioan Cristescu, a spus că ii vor respecta dorinţa Mitzurei Arghezi.  \'La ora 12.30, va fi slujba la biserică, iar inmormantarea, in curtea casei de la Mărţişor. Mitzura Arghezi s-a ingrijit să-şi facă acolo un mic cavou şi ii vom respecta dorinţa din actul de donaţie. Aşa cum au fost respectate dorinţele lui Tudor Arghezi, aşa va fi respectată şi dorinţa Mitzurei ca moştenitoare a scriitorului\', a declarat Cristescu pentru ziarulring.ro.

Citeşte şi: A murit Mitzura Arghezi

Fiica poetului Tudor Arghezi, Mitzura Arghezi, a murit la varsta de 90 de ani, intr-un spital privat.

Mitzura Arghezi a fost aleasă de două ori in funcția de deputat roman, in legislaturile 1996-2000 și 2000-2004, pe listele partidului PRM.

Intre anii 2005-2010, Mitzura Arghezi a fost membru in Consiliul de Administraţie al Societăţii Romane de Radiodifuziune din partea aceluiași partid.

Totodată, fiica poetului Tudor Arghezi a jucat in peste 100 de piese de teatru și 18 filme, intre care se numără: \'Doi vecini\' (1958), \'Furtuna\' (1960), \'Titanic vals\' (1964), \'Mihai Viteazul\' (1971), \'Facerea lumii\' (1971), \'Hyperion\' (1975), \'Drumul oaselor\' (1980), \'Grăbește-te incet\' (1981), \'Secretul lui Bachus\' (1984), \'O clipă de răgaz\' (1986) şi \'Secretul lui Nemesis\' (1987).

 

Descopera ghetele de dama de la ModLet comenteaza /* (c)


(478 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Mitzura Arghezi, inmormantata langa parintii ei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52950406074524 seconds.