Vineri, 27 Noiembrie 2015 - 04:56 AM Aleg.RO: Lider PNL: Ciolos sa modifice RADICAL bugetul lasat de Ponta si sa dea drumul la INVESTITII

Publicat de: ---

jurnalulnational

Vicepresedintele PNL pentru regiunea nord-est, Ioan Balan, considera ca premierul Dacian Ciolos ar trebui sa trimita in Parlament un proiect de buget radical modificat fata de ceea ce a propus Guvernul Victor Ponta si sa inceapa reforme si investitii .

Ioan Balan

Deputatul de Suceava Ioan Balan a afirmat, intr-un comunicat de presa, ca se detaseaza de cei care ii cer premierului Dacian Ciolos sa trimita de urgenta proiectul de buget al lui Victor Ponta in Parlament, sub argumentul ca este bun asa cum a fost construit, pentru ca ar da satisfactie "baronilor PSD", dar si fostului premier.

Citeste si: Dacian Ciolos a numit ca SECRETAR de STAT un PREOT misionar, gasit de trei ori in stare de INCOMPATIBILITATE

"Domnul prim-ministru Ciolos sa aiba grija si sa nu cada in capcanele intinse de PSD si sa trimita Parlamentului bugetul pentru 2016 asa cum a fost construit de Ponta. Ar da satisfactie atat baronilor PSD, cat si fostului prim-ministru, care de cand a plecat de la Palatul Victoria s-a transformat in postac-sef pe retelele de socializare si nu stie cum sa mai minta despre marile realizari ale socialismului romanesc", a apreciat deputatul liberal.

El a sustinut ca asteptarile de la Dacian Ciolos si de la echipa sa de specialisti sunt uriase, mai ales in ceea ce priveste utilizarea rationala a resurselor bugetare si in inceperea investitiilor publice, considerand ca ar fi cel mai bine ca, inainte de finalizarea proiectului legii bugetului de stat, Guvernul sa faca publice toate datele privind executia bugetara pe ultimii ani sau macar pe anul 2015.

"Romanii trebuie sa stie ce a facut Ponta cu banii lor in ultimii ani, unde s-au dus banii din zecile de taxe care i-au sugrumat! Romanii pot afla astfel de ce in Romania se darama autostrazi in loc sa se construiasca, de ce nu s-au mai facut investitii publice de aproape patru ani, de ce unele comunitati locale nu au bani nici pentru cheltuieli curente, iar altele planteaza panselute de Craciun", a mentionat Ioan Balan.

Totodata, vicepresedintele liberal a spus ca premierul ii inspira mare incredere ca Guvernul poate initia reforme pe care partidele politice le-au tot amanat, dar a adaugat ca se abtine sa faca aprecieri in baza unor vorbe frumoase sau CV-uri, ci dupa faptele fiecaruia, scrie Mediafax.

"Ma bucur ca vorbeste despre distribuirea banilor de la Guvern doar pentru obiective de modernizare si pentru sprijinirea colectivitatilor locale aflate in dificultate. Solicitarea mea de a nu se grabi cu bugetul vine tocmai in acest sens! Primele semne de schimbare vor trebui sa vina chiar cu bugetul pentru anul 2016", a precizat Ioan Balan.

Deputatul liberal a spus ca are asteptari de la acest Guvern pentru stimularea investitiilor publice si private in Moldova.

"Nici nu mai stiu de cand am inceput sa reclam necesitatea unor investitii in transporturi care sa lege Bucovina de Bucuresti. Nici nu stiu cate apeluri nu am facut in ultimii opt ani la stimularea investitiilor publice si private la noi in Moldova, unde somajul este cel mai mare, unde oamenii, din disperare ca nu au unde sa munceasca, au luat calea strainatatii. Sunt printre cei care m-am zbatut ca scolile si spitalele bucovinene sa simta ca am trecut la democratie si economie de piata", a spus Balan.

El a subliniat ca numai prin regandirea si reformarea bugetului pentru anul viitor poate fi dat semnalul ca lucrurile se vor schimba in bine.

Guvernul a definit o structura a calendarului pentru aprobarea bugetului de stat pentru 2016, astfel ca, potrivit estimarilor Executivului, acesta va putea intra in procedura de vot final in Parlament in jurul datei de 15 decembrie.


(376 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Lider PNL: Ciolos sa modifice RADICAL bugetul lasat de Ponta si sa dea drumul la INVESTITII | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72985601425171 seconds.