Vineri, 27 Noiembrie 2015 - 04:56 AM Aleg.RO: Cinteza, BNR: "Am dovada ca totul este manipulare si demagogie"

Publicat de: ---

Bursa      Tot procesul de elaborare și adoptare a Legii darii in plata a locuinței este manipulare și demagogie, considera Nicolae Cinteza, directorul Direcției de Supraveghere din cadrul Bancii Naționale a Romaniei (BNR), care sustine ca deține cifrele "ce dovedesc acest lucru" .
      Domnia sa ne-a declarat: "Numarul de persoane invocate in Parlament de domnul Zamfir (n.r. deputatul liberal Daniel Catalin Zamfir, inițiatorul proiectului) care ar avea credite ipotecare cu restante și pentru care trebuie sa facem ceva este de 800.000. De fapt, evidențele arata ca numarul total de CNP-uri care inregistreaza credite ipotecare este de 316.052. Din acest total, 177.576 de imprumuturi au fost luate pentru achiziționarea unui activ imobiliar. Restul sunt credite de consum garantate. Din totalul aratat, doar 32.099 de CNP-uri inregistreaza restanțe, 18.585 de imprumuturi din cele 32.099 fiind credite restante contractate pentru cumpararea unui activ. Restul reprezinta imprumuturi restante luate pentru consum. Este jenant ceea ce se intampla. Este o manipulare grosolana nepermisa, care afecteaza stabilitatea economica a țarii".
      Miercuri, in Comisia juridica din Camera Deputaților, domnul Zamfir a afirmat ca Legea darii in plata vine in ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot sa-și plateasca ratele la banca pentru ca salariile lor sunt mai mici decat erau cand au contractat creditul, existand riscul sa devina cazuri sociale.
     
     *  Piperea reactioneaza: "Dintre cele 800.000 de persoane, peste jumatate au fost deja executate"
     Dintre cele 800.000 de persoane amintite de domnul Catalin Zamfir, peste jumatate au fost deja executate si acum sunt date pe mana colectorilor de creante, sustine avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre initiatorii proiectului legislativ ca reactie la afirmatiile facute mai jos de Nicolae Cinteza.
      Avocatul Piperea subliniaza: "Cifra de 800.000 este de la biroul de credit si reprezinta totalul persoanelor care sunt in situatia de debitori neperformanti! Unde este manipularea? Iar incepe BNR cu alte cifre decat ale noastre? A uitat ce s-a intamplat cu numarul de credite in franci elvetieni? Daca domnul Cinteza spune ca cifra restantierilor cu ipoteca este atat de mica, inseamna ca nu exista risc sistemic, pentru ca nu are de unde sa apara acea pierdere estimata de 2-4 miliarde lei!"
      Gheorghe Piperea ii reprezinta pe consumatori in procesele deschise in instanta impotriva bancilor. 

 link: PIPEREA SI ZAMFIR RĂSPUND ACUZAȚIILOR BĂNCILOR: "Imprumutatul nu trebuie sa mai fie sclavul bancii"

 link: GRUPUL CLIENȚILOR CU CREDITE IN CHF: "Parlamentul a pus capat asasinatelor in serie comise de sistemul bancar asupra populatiei"
 


(345 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Cinteza, BNR: "Am dovada ca totul este manipulare si demagogie" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72913384437561 seconds.