Marți, 29 Decembrie 2015 - 06:28 AM Aleg.RO: 14 parlamentari propun eliminarea taxei TV, principala sursa de finantare a Televiziunii publice

Publicat de: ---

Antena 3

Un grup de parlamentari social-democrati propune eliminarea obligativitatii taxei radio-tv . Au si depus un proiect de lege la Camera Deputatilor. Televiziunea publica atrage atentia ca taxa TV este principala sursa de finantare a institutiei. Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului, apreciaza ca, prin aceasta masura, se incearca de fapt falimentarea Televiziunii Nationale.

13 deputati si senatori PSD si un parlamentar neafiliat sustin in proiect ca cetateanul trebuie sa-si aleaga liber sursa de informare, fara a fi obligat sa achite taxa radio TV. Si considera ca actuala lege este "neconstitutionala, injusta si discriminatorie atat pentru beneficiari, cat si pentru operatorii privati".

Propunerea este o noua incercare de falimentare a Televiziunii publice si punerea in genunchi a postului public de televiziune, in fata factorului politic, considera Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului. El a reamintit, intr-o postare pe Facebook, ca pe 25 noiembrie, presedintele-director general interimar al TVR, Irina Radu, declara in fata Biroului permanent al Camerei Deputatilor si a membrilor Comisiilor pentru Cultura ca taxa tv trebuie majorata.

Televiziunea publica abia supravietuieste incasand o taxa TV de 4 lei pe luna, adica sub un euro, a transmis conducerea interimara a televiziunii publice. TVR atrage atentia ca taxa TV este principala sursa de finantare, in conditiile in care veniturile din publicitate sunt afectate de restrictii legislative, iar aproape 90% din cele de la bugetul de stat ajung la Societatea Nationala de Radiocomunicatii.

Pentru comparatie, in Macedonia taxa TV este de 26 euro pe an, in Muntenegru, de 42 euro pe an, in Polonia -   50 de euro pe an, in Slovacia -   56 euro pe an, in Marea Britanie -  176 de euro pe an, in Germania - 216 euro pe an.

TVR intentioneaza sa lanseze, in luna ianuarie, o campanie de informare a publicului in privinta finantarii institutiei, inclusiv a incasarilor din taxa TV si a modului in care aceasta este utilizata.


(336 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

14 parlamentari propun eliminarea taxei TV, principala sursa de finantare a Televiziunii publice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71864318847656 seconds.