Miercuri, 30 Decembrie 2015 - 06:47 AM Aleg.RO: Conducerea Camerei Deputatilor va face 11 deplasari externe in 2016

Publicat de: ---

Antena 3

Conducerea Camerei Deputatilor va face, anul viitor, cate o vizita oficiala in Caucaz - Asia Centrala, Asia de Sud-Est - Oceania, America de Nord, America Latina, va merge de doua ori in Orientul Mijlociu si Africa si de cinci ori in Europa, in vreme ce deputatii au in program peste 450 de reuniuni .

Conducerea Camerei Deputatilor va face 11 deplasari externe in 2016

Potrivit programului de relatii externe al Camerei Deputatilor pentru anul viitor, aprobat de Biroul Permanent in sedinta din 14 decembrie, conducerea Camerei Deputatilor va face 11 deplasari externe in toate colturile lumii, actiuni de diplomatie parlamentara platite din bani publici, cu scopul declarat de a consolida obiectivele de politica externa asumate de Romania.

Deplasarilor facute de conducerea Camerei Deputatilor li se adauga cele facute de alesii din Comisia pentru politica externa care si-au programat 8 deplasari in Europa, Asia de Sud si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, precum si America de Nord. Deputatii din Comisia pentru Afaceri Europene vor face tot 8 vizite oficiale si nu vor parasi spatiul european.

In plus, Programul anual de relatii cu adunari si organisme parlamentare internationale insumeaza peste 450 de deplasari si reuniuni in strainatate, pentru mai multe persoane, pe durate cuprinse de la 2 la 7 zile. Daca toate aceste deplasari s-ar efectua, deputatii ar petrece peste 1.100 de zile - echivalentul a trei ani - in strainatate. Cele mai multe reuniuni, 59, vor avea loc in cadrul relatiei cu Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Deputatii mai au in program evenimente ca Forumul Crans Montana, Monaco World Summit sau reuniunile Asociatiei Parlamentarilor Europeni pentru Africa. Si pentru Mic dejun cu rugaciune sunt programate 6 reuniuni in strainatate pentru 4 persoane de cate 4 zile. Editia din Romania a acestui eveniment va fi organizata pentru 200 de persoane timp de 4 zile.

Potrivit unei note din documentul Camerei Deputatilor, este posibil ca un numar de actiuni incluse in programul de relatii externe sa fie amanate, din motive obiective, pentru anul 2017, fiind posibil, totodata, sa apara si necesitatea realizarii altor actiuni, ca urmare a unor propuneri initiate ulterior. De asemenea, Camera Deputatilor precizeaza ca un numar de actiuni propuse pentru 2016 sunt reportate din 2015, ca urmare a restrictiilor bugetare si a modificarilor survenite in agenda parlamentara.

La nivelul grupurilor parlamentare de prietenie, potrivit sursei citate, Biroul Permenent a aprobat 7 deplasari, Camera Deputatilor avand 90 de grupruri de prietenie cu tari din toate colturile lumii.

Alesii vor avea si alte actiuni de cooperare parlamentara anul viitor. Camera Deputatilor va oferi stagii de practica parlamentara de care vor beneficia 4 tineri din Germania.

Camera Deputatilor si-a majorat in decembrie bugetul provenit din fonduri publice de la 295 de milioane de lei la 340 de milioane de lei, un plus de 45 de miloane de lei. Motivatia oficiala a fost ca majorarea se impune ca urmare a cresterilor salariale de 10%, dar si ca urmare a producerii efe


(469 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Conducerea Camerei Deputatilor va face 11 deplasari externe in 2016 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6361780166626 seconds.