Miercuri, 30 Decembrie 2015 - 06:47 AM Aleg.RO: 3 milioane de lei - bani cheltuiti de Victor Ponta pe cateva deplasari externe

Publicat de: ---

romanialibera

Aproape trei milioane de lei! Este suma pe care a cheltuit-o Guvernul Ponta pe trei deplasări in statele asiatice, in statele arabe şi in Mexic . Informaţiile, făcute publice la solicitarea Realitatea TV, au fost ţinute la secret in timpul mandatului Guvernului Ponta, care a refuzat să facă publice cheltuielile. Asta deşi presa a trimis solicitări in baza Legii privind accesul la informaţiile de interes public.

Două turnee a efectuat fostul prim-ministru Victor Ponta cu scopul declarat de a atrage investiţii in Romania. Cel mai lung şi mai costisitor a fost turneul asiatic, in Adzerbaijan, Kazahstan, Uzbekistan şi China. O deplasare de zece zile, care a costat peste 1,7 milioane de lei. Cea mai mare sumă, aproximativ 1,6 milioane de lei, a fost alocată pentru utilizarea aeronavei guvernamentale. In delegaţie s-au aflat 16 persoane. Presa a scris, la acea vreme, că singurul om de afaceri care a făcut parte din delegaţie a fost mana dreaptă a deputatului PSD Sebastian Ghiţă, Alex Iacobescu.

Pe locul al doilea in topul deplasărilor costisitoare şi ţinute la secret se află turneul din ţările arabe, din perioada 29 aprilie - 05 mai 2015. Deplasarea a vizat Arabia Saudită, Qatar, Kuweit, Emiratele Arabe Unite şi a costat 930 de mii de lei. Cea mai mare sumă - 851.000 de lei - a fost cheltuită tot pentru utilizarea aeronavei guvernamentale.

Pe locul al treilea se află ultima deplasare pe care a efectuat-o Victor Ponta inainte de a-şi da demisia. Fostul prim-ministru şi celelalte şapte persoane din delegaţie au cheltuit peste 174 de mii de lei pentru a merge in Mexic, la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisă, acolo unde Ponta a ţinut un discurs.

Tragand linie, cele trei deplasări au costat in total aproape trei milioane de lei. Suma este asemănătoare cu cea cheltuită de parlamentari pentru deplasările externe efectuate in cursul anului 2015.

Descopera reducerile ELEFANT.RO comenteaza /* (c)


(439 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

3 milioane de lei - bani cheltuiti de Victor Ponta pe cateva deplasari externe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55616688728333 seconds.