Marți, 12 Ianuarie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: Liderul democrat din Moldova, Marian Lupu: Majoritatea parlamentara e formata. Pana miercuri propunem un premier

Publicat de: ---

jurnalulnational

Liderul democratilor din Republica Moldova, Marian Lupu, a anuntat luni, dupa consultarile avute cu presedintele Nicolae Timofti, formarea unei majoritati parlamentare din care fac parte 56 de deputati din cei 101 ai legislativului de la Chisinau .

Marian Lupu Foto: publika.md

Potrivit liderului democrat, citat de Radio Chisinau, este vorba de deputatii PD, PL (Partidul Liberal), un grup de deputati ai PLDM (Partidul Liberal Democrat) si de cei 14 parlamentari fosti comunisti.

Citeste si: Guvernul Republicii Moldova: Multumim Romaniei pentru sprijinul acordat moldovenilor raniti in incendiul din Chisinau

Totodata, Marian Lupu a mentionat ca in zilele urmatoare aceasta majoritate s-ar putea extinde, urmand sa se mai alature si alti deputati PLDM, scrie Agerpres.

El a precizat ca pana miercuri, 13 ianuarie, aceasta majoritate ar urma sa propuna si candidatura pentru functia de premier.

Anterior, sapte deputati ai PLDM — formatiune a fostilor premieri Valeriu Strelet si Vlad Filat, acesta din urma aflandu-se in prezent in arest preventiv sub acuzatii de coruptie — au anuntat, printr-o declaratie de presa, ca vor sustine formarea unei majoritati parlamentare si vor vota un premier propus de democrati.

In presa au aparut speculatii conform carora Vlad Plahotniuc, un controversat om de afaceri si finantatorul Partidului Democrat, ar putea fi propus pentru functia de premier.


(114 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Liderul democrat din Moldova, Marian Lupu: Majoritatea parlamentara e formata. Pana miercuri propunem un premier | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52363014221191 seconds.