Marți, 12 Ianuarie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: Klaus Iohannis a promulgat legea care asigura protectie SPP si sefilor de partide, la cererea lor

Publicat de: ---

romanialibera

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de promulgare a legii care prevede ca SPP poate asigura protectie si presedintilor de partide parlamentare, la cererea acestora .

Klaus Iohannis

Legea pentru aprobarea OUG nr. 43/2015 privind unele masuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activitatii de curierat a materialelor clasificate si pentru modificarea si completarea unor acte normative a fost aprobata de Camera Deputatilor la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut.

CITESTE SI: Liviu Dragnea spune ca nu are nevoie de SPP: "In coloana oficiala n-am fost niciodata"

In 18 noiembrie, senatorii au decis ca SPP poate asigura protectia unor demnitari si fosti demnitari, cu aprobarea CSAT. Senatul a adoptat, in acest sens, o ordonanta de urgenta, emisa de Guvernul Ponta, eliminand insa prevederea potrivit careia SPP va asigura protectie si liderilor de partide parlamentare, insa aceasta mentiune a fost reintrodusa de deputati.

Camera Deputatilor a fost for decizional pentru acest proiect de lege.

Astfel, daca un fost ministru sau un lider de partid va dori, va putea beneficia de protectia SPP.  In prezent, pot beneficia de protectia SPP doar anumiti fosti demnitari. Fostii presedinti beneficiaza de protectie pe toata durata vietii, fostii premieri de doi ani, iar fostii presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului timp de un an. Contra cost si cu aprobarea CSAT, Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei stabiliti prin hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

 

 


(168 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Klaus Iohannis a promulgat legea care asigura protectie SPP si sefilor de partide, la cererea lor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60282301902771 seconds.