Marți, 12 Ianuarie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: Proiect privind plata CAS de catre persoanele fara stagiul de cotizare

Publicat de: ---

Bursa

Deputatul Kerekes Karoly, membru al Comisiei pentru munca si protectie sociala, a declarat luni ca, in urmatoarea sesiune parlamentara, ar putea fi adoptata  o propunere legislativa referitoare la persoanele care nu au calitatea de pensionari intrucat nu au indeplinit stagiul minim de cotizare, care sa poata plati contributia de asigurari sociale retroactiv, pe o perioada de cinci ani .

Proiect privind plata CAS de catre persoanele fara stagiul de cotizare

"Foarte multe persoane nu au vechimea necesara, stagiul necesar prevazut de lege pentru a obtine pensia si le lipsesc cativa ani. A mai existat in anul 2010 posibilitatea de a se plati pentru 5 ani retroactiv CAS-ul esalonat. Si as dori sa repet acest lucru, atunci s-a rezolvat prin Ordonanta de Urgenta aceasta problema, insa s-a incheiat la sfarsitul anului respectiv.

Ar fi cazul sa reluam procedura si sa mai dam o sansa celor care nu au vechimea necesara sa aiba posibilitatea sa poata plati contributiile retroactiv pe cinci ani. Propunerea e facuta, a ramas in Camera Deputatilor, urmeaza sa fie dezbatuta', a spus deputatul Kerekes Karoly, membru al Comisiei pentru munca si protectie sociala, pentru Agerpres.

Acesta a precizat ca propunerea a intrat in luna noiembrie a anului trecut in Comisia pentru munca si protectie sociala, iar din acest motiv presedintele Casei de Pensii a solicitat reluarea discutiilor intr-una din sesiunile parlamentare din 2016, intrucat procedura nu putea fi pusa in aplicare pana in luna decembrie a anului trecut, asa cum era prevazut in proiectul initial.

'Deci nu mai era timp, oamenii nu ar fi fost pregatiti si nici Casa de Pensii sa o aplice. Dar au considerat ca este o idee buna ca persoanele care nu au calitatea de pensionari intrucat nu au indeplinit stagiul minim de cotizare sa poata solicita asigurarea pentru pensie, prin plata contributiei de asigurari sociale retroactiv pe o perioada de cinci ani', a subliniat Kerekes Karoly.


(114 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Proiect privind plata CAS de catre persoanele fara stagiul de cotizare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65313005447388 seconds.