Marți, 12 Ianuarie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: Presedintele a promulgat legea. Sefii partidelor pot beneficia, la cerere, de protectia SPP!

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

Daca pana mai ieri de paza si protectia SPP-ului beneficiau doar actualii si anumiti fosti inalti demnitari ai statului, lucrurile se schimba, in sensul largirii listei obiectivelor protejate de catre reprezentantii acestui Serviciu.

 

In urma cu scurt timp, din directia Administratiei Prezidentiale a venit anuntul potrivit caruia presedintele Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2015 “privind unele masuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activitatii de curierat a materialelor clasificate si pentru modificarea si completarea unor acte normative”, care include si aspectul amintit, al presedintilor de partide.

In conditiile in care, dupa ce a trecut de votul parlamentarilor, la finele anului trecut – deputatii fiind cei care au avut ultimul cuvant de spus, Camera fiind for decizional – a fost trimis la Cotroceni, inspre promulgare, actul normativ care prevede, printre altele, faptul ca liderii formatiunilor politice parlamentare pot avea protectie asigurata de catre membrii SPP (Serviciul de Paza si Protectie), insa doar in cazul in care solicita acest aspect, odata ce seful statului a promulgat legea, pana sa poata fi aplicata mai e un simplu pas de parcurs – publicarea in Monitorul Oficial. Odata bifat acest aspect, liderii partidelor politice cu reprezentare in Legislativ pot formula astfel de cereri, facilitatea fiind una gratuita.


(208 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Presedintele a promulgat legea. Sefii partidelor pot beneficia, la cerere, de protectia SPP! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.522794008255 seconds.