Marți, 12 Ianuarie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: Daniel Chitoiu se retrage din functia de secretar general al partidului

Publicat de: ---

Bursa      Teodor Melescanu a fost numit in functia de vicepresedinte al ALDE si va avea ca responsabilitate principala problemele de politica externa si problemele de securitate nationala, in care are o experienta indelungata, a declarat ieri, copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu, in cadrul unei conferinte de presa .
     Vicepresedintele ALDE Teodor Melescanu a declarat: "In calitatea pe care o avem ca partid de opozitie suntem datori sa sanctionam derapajele Guvernului, care din punctul nostru de vedere nu raspund intereselor fundamentale ale Romaniei".
     Copresedintele ALDE Daniel Constantin a anuntat ieri ca secretarul general al partidului, Daniel Chitoiu, se retrage din functie, dorindu-si ca in perioada imediat urmatoare sa-si imbunatateasca latura profesionala.
     Daniel Chitoiu a spus pe Facebook: "La acest inceput de an am luat decizia de a renunta la functia de secretar general ALDE si de a face pasii necesari retragerii din viata politica pentru perioada ce va urma, astfel incat sa pot dedica mai mult timpul activitatii profesionale.
     Va multumesc pentru tot sprijinul acordat in carierea mea politica, pentru prietenia si colegialitatea pe care mi le-ati aratat de-a lungul timpului, pentru increderea pe care ati avut-o in proiectele noastre.
     Nu mi-a fost usor sa iau aceasta decizie, dar am tinut cont de considerente de ordin personal atunci cand am decis sa fac acest pas. Voi ramane un liberal, un om dedicat ideilor si principiilor de dreapta, un sustinator al ALDE si al proiectelor sale.
     Pentru a nu exista motiv de speculatie cu privire la gestul meu, va transmit ca a fost o hotarare unilaterala in urma careia am decis sa imi dedic mai mult timp activitatii in mediul privat.
     Raman membru ALDE si privesc cu incredere viitorul formatiunii noastre politice in fata alegerilor locale si parlamentare din 2016".
     Ieri, a fost nominalizat senatorul Nicolae Nasta in functia de secretar general al ALDE, alaturi de deputatul Damian Florea.
     Tot la conferinta de presa de ieri, Daniel Constantin a tras un semnal de alarma cu privire la ceea ce se intampla in sectorul public, cu privire la o serie de numiri, care, in opinia domniei sale, trebuie sa fie facute cu mai mare atentie de catre prim-ministrul Ciolos: "Vedem in fiecare zi numiri, mai mult sau mai putin controversate, a unor oameni care au facut parte nu din unul, ci din mai multe partide politice. Sigur, nu generalizam, dar tragem un semnal de alarma ca nu se urmeaza linia numirii unui guvern de tehnocrati".
     *  Daniel Constantin: "Fundatia infiintata de Victor Ponta nu urmareste un scop politic"
     Fundatia infiintata de Victor Ponta isi propune sa promoveze proiecte internationale, din care sa faca parte si Romania, a declarat ieri Daniel Constantin, care va face parte din aceasta structura. Domnia sa a precizat: "Sunt foarte multi ani in care Romania, din pacate, a fost ocolita de marile proiecte regionale sau internationale, iar ideea domnului Ponta este generoasa din acest punct de vedere. M-am alaturat cu mare placere acestei fundatii, avand in vedere experienta mea ca ministru al Agriculturii. Cred ca si din aceasta perspectiva a agriculturii putem sa atragem investitii, sa angrenam Romania in comertul regional sau international. Vreau sa spun de la inceput, foarte clar, ca aceasta fundatie nu urmareste un scop politic.
     Am vazut abordari de genul «Ponta isi lanseaza fundatia politica». Prin lege stiti foarte bine ca o fundatie nu face politica si nu poate fi angrenata din punct de vedere politic. Sigur, am primit si intrebarea dar ce se va intampla daca va urma modelul Miscarii Populare. Nu. Din cate am inteles, domnul Ponta nu vizeaza niciun fel de activitate politica, nici individual si nici cu fundatia in perioada imediat urmatoare si ca atare cred ca astfel de zvonuri ar trebui sa le dezmintim inca de la inceput".
     Referitor la relatia ALDE - PSD, Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca este "o relatie colegiala, bazata pe buna colaborare pe care am avut-o atata vreme cat am facut parte impreuna din coalitia de guvernare": "Avem o relatie politica care, cred eu, trebuie sa continue, in masura in care avem un interes comun si anume, tot ceea ce am construit in acesti trei ani si doresc sa va anunt de pe acum ca vom face un bilant al guvernarii si vom prezenta o serie de rezultate. Avem un bilant pozitiv, pe care cred ca impreuna trebuie sa ni-l aparam pentru ca, sigur, in aceasta confruntare politica, de foarte multe ori, adversarii incearca sa minimalizeze ceea ce ai reusit sa faci si politica distructiva care a caracterizat cele doua mandate ale fostului presedinte inca se perpetueaza in Romania. Deci, daca vreti, este o baza de a colabora in continuare si in Parlament si in afara Parlamentului, dar lucrul acesta nu inseamna o alianta politica pentru alegeri. Faptul ca avem o relatie civilizata...ne-am despartit, ca sa zicem asa, pentru ca s-a destramat coalitia, nu din alt motiv, pentru ca nu ne-am intelege. Nu avem subiecte de disputa. Fiecare ne-am pozitionat diferit, ne continuam drumul politic cu identitatea fiecaruia, asa cum intelegem sa ne-o definim".   


(125 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Daniel Chitoiu se retrage din functia de secretar general al partidului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67266201972961 seconds.