Miercuri, 13 Ianuarie 2016 - 06:10 AM Aleg.RO: Trei IT-isti au dezvoltat o platforma care contorizeaza prezenta deputatilor in Parlament

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Ioana Nita 13 .01.2016 Bogdan Bocse (28 de ani), expert solutii cloud si aplicatii web in cadrul unei companii americane specializate in publicitate digitala, alaturi de alti doi consultanti in domeniul IT, au dezvoltat o platforma online prin intermediul careia cetatenii pot vedea daca deputatii alesi pentru judetul de care apartin au fost sau nu prezenti in Parlament. Astfel, utilizatorii platformei, numita multumesc.org, au la dispozitie statistici legate de prezenta ? saptamanala, lunara, trimestriala si anuala si per mandat a membrilor Camerei Deputatilor.  ?Mai bine de trei sfeturi din romani nu au absolut niciun fel de incredere in Parlament sau in activitatea lui. Vrem sa imbunatatim aceasta situatie prin a crea o punte de responsabilitate intre fiecare deputat si cetatenii din circumscriptia pe care o reprezinta. Astfel, fiecare cetatean interesat, folosind Multumesc.org, poate afla cu usurinta dupa judetul si strada de resedinta care e deputatul care il reprezinta, impreuna cu datele de contact ale biroului/birourilor acelui deputat?, se arata pe site-ul multumesc.org. 

Platforma, lansata in urma cu doua zile, este un proiect non-profit care se bazeaza pe datele publicate pe site-ul Camerei Deputatilor.? Prin parcurgerea automata si interpretarea computerizata a datelor disponibile pe site-ul Camerei Deputatilor, site-ul nostru calculeaza gradul de prezenta al fiecarui deputat si al fiecarui partid, in diverse perioade de timp (saptamanal, pe ultima luna, pe ultimul trimestru, pe ultimul an sau pe tot mandatul)?, explica fondatorii pe multumesc.org.

Dezvoltarea platformei a durat circa doua luni, singurul cost al acestui proiect fiind cel legat de infrastructura tehnica, care deocamdata este suportat personal de cei trei fondatori .

?Costul pentru infrastructura tehnica este deocamdata mic, ne asteptam insa sa creasca cu traficul. In ziua lansarii (luni) am avut aproximativ 1.000 de accesari, dintre care 75-80% din share-uri si like-uri de pe Facebook. Ne asteptam ca traficul sa ajunga la 10,000, poate chiar 20,000 de accesari pe zi, mai ales pe masura ce va incepe campania electorala?, a declarat Bogdan Bocse. El a adaugat ca site-ul, fiind un proiect non-profit, nu va afisa niciodata publicitate/bannere/reclame si nici nu va adopta vreun alt model care sa genereze venituri.

?Obiectivul nostru este strict unul civic: de informare, vizibilitate si transparenta macar a unor masuri cantitative a implicarii deputatilor?.


(176 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Trei IT-isti au dezvoltat o platforma care contorizeaza prezenta deputatilor in Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61822605133057 seconds.