<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Dan Suciu a facut aceste declaratii in contextul in care in sedinta de miercuri Guvernul a aprobat plafonul maxim al cheltuielilor de cazare aferente imobilelor cu destinatia de locuinta de serviciu, respectiv a imobilelor cu destinatia de locuinta, propuse in vederea vanzarii, din fondul locativ administrat de RA-APPS pentru anul 2016 , conform Mediafax.

'Guvernul a constatat ca procesul prin care se stabilesc cuantumurile si se acopera cheltuielile de cazare(...) nu este suficient de transparent. De aceea am si mentinut prevederea de 30 de zile (privind consultarea publica, n.r.), dar in continuare criteriile de transparenta dupa care se face calculul legal Guvernul nu considera ca e suficient de clar. In consecinta, o sa avem un proces transparent de asezare a acestor cuantumuri. Guvernul va reevalua intregul proces, nu numai in ceea ce priveste locuinte de serviciu, in tot ceea ce inseamna servicii oferite de RA-APPS. In perioada imediat urmatoare vom avea o reevaluare a modului in care se fac aceste servicii, cum se platesc, cum se deconteaza si vom prezenta o informare care sper sa fie suficent de clara si mult mai transparenta ca pana acum a modului in care se fac aceste calcule si se stabilesc aceste criterii", a spus purtatorul de cuvant al Executivului.

Astfel, pentru secretarii de stat si persoanele care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, hotararea stabileste aceleasi plafoane din anul 2015, de maxim 7.500 de lei pe o perioada de 3 luni de la data numirii in functie pentru folosinta imobilelor cu destinatia de locuinta de serviciu, respectiv de maxim 30.000 de lei anual pentru folosinta imobilelor RA-APPS cu destinatia de locuinta si propuse in vederea vanzarii.

In limita plafonului stabilit de birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru suma forfetara pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in Bucuresti a deputatilor si senatorilor, respectiv maximum 48.000 de lei anual, la fel ca in anul 2015, persoanele care ocupa functii de viceprim-ministru, ministru de stat, ministru, ministru delegat, precum si functii asimilate celei de ministru, beneficiaza de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinta imobilelor cu destinatia de locuinta de serviciu si a imobilelor cu destinatia de locuinta propuse in vederea vanzarii din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS.

Sursa foto: Mediafax Foto