Vineri, 22 Ianuarie 2016 - 05:57 AM Aleg.RO: CODUL RUTIER. Soferii care claxoneaza excesiv in trafic risca sa-si piarda PERMISUL

Publicat de: ---

jurnalulnational

Soferii care claxoneaza excesiv in trafic vor ramane fara permis . Acest lucru este prevazut intr-un proiect de Cod Rutier, initiat de un grup de parlamentari. Propunerea este considerata insa una controversata, in conditiile in care politistii spun ca nu au cum sa dovedeasca daca un sofer a claxonat sau nu abuziv.

Claxonarea avbuziva, sanctionata Documente atasate: PROIECT CODUL RUTIER

Proiectul privind Codul Rutier, depus la Senat si care va intra in dezbatere in noua sesiune parlamentara, prevede faptul ca soferilor le este interzis "sa foloseasca in mod nejustificat sau abuziv mijloacele de avertizare sonora" (articolul 137, punctul 16).

Mai mult, la articolul 110, se prevede ca "dispozitivele de avertizare sonora trebuie folosite de la o distanta de cel putin 25 de metri fata de cei carora li se adreseaza, pe o perioada de timp care sa asigure perceperea semnalului si fara sa-i oblige pe acestia sa execute manevre ce pot pune in pericol siguranta circulatiei". 

Proiectul interzice totodata semnalizarea cu dispozitivele de avertizare sonora in zonele de actiune a indicatorului "Claxonarea interzisa".

Practic, prin proiectul noului Cod Rutier, parlamentarii propun ca soferii care claxoneaza excesiv in trafic sa ramana fara permis. 

 

Propunerea este destul de controversata pentru ca politistii nu au niciun instrument obiectiv prin care sa poata determina claxonarea abuziva in trafic. Fapta este imposibil de dovedit si nici macar semnatarii proiectului nu stiu cum ar putea fi pusa in aplicare.

"Una este sa ii dai un claxon scurt si alta este sa claxonezi pana il scoti pe cel din fata din sarite", a declarat deputatul Oana Manolescu, unul dintre initiatori, pentru Digi 24, fara a putea lamuri cum poate dovedi un politist abuzul comis de sofer.

Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbatere in sesiunea care va incepe la 1 februarie.

CITESTE SI CODUL RUTIER. Parlamentarii vor sa INTERZICA detectoarele de radar. Vezi DOCUMENTUL


(138 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

CODUL RUTIER. Soferii care claxoneaza excesiv in trafic risca sa-si piarda PERMISUL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59377694129944 seconds.